Gå videre til hovedindholdet

Siden sidst...

...er jeg rundet de 33... Det er faktisk lidt over en måned siden, men den ene dag tager den anden og så lige pludselig er vi i en ny måned!
Dagen blev fejret dagen både blandt kollegaer og familie med kage og lækker mad...

Der står i mine ansøgninger, at jeg er en habil kagebager og det har de efterhånden efterspurgt en del og stillet lidt spørgsmålstegn ved, når nu jeg ikke havde præsteret et stykke bagværk endnu...

På min fødselsdag dukkede jeg så op med denne kage til mine kollegaer


Jeg tror jeg fik lukket munden på dem...

Kagen indeholdt skiftevis lyse og mørke bunde, fyldt med hindbærmousse, overtrukket med Satin Ice fondant og pyntet med sugarpaste.

Den vagte begejstring både for smag og udseende og så kan man jo ikke ønske sig andet...

Efter endt arbejdsdag blev børnene hentet og så gik vi i køkkenet sammen og lavede lidt lækkert til aftensmaden. Forkælelsen ville ingen ende tage med dejlige gaver og aftenhygge og jeg kunne gå glad og meget træt i seng.

Lørdag var min bror og hans kæreste inviteret til aftensmad og hygge for at fejre og menuen stod på:

Kalveculotte med kartoffel kroketter, broccolisalat og lækker skysauce


Vi voksne var bestemt ikke de eneste, der var tilfredse med den omgang...


Til dessert kastede jeg mig over en ny dessert - istrifli med marengskys og rabarber-hindbærkompot


Desserten var hvinende sød, så hvis man er til det, kan jeg roligt anbefale denne:

Istrifli med marengskys & rababer- hindbærkompot
4-6 pers.

250g snittede rabarber
75g sukker
1 stang vanilje
125g friske hindbær
1 bøtte vaniljeis
50g hakket hvid chokolade
16-24 marengskys

Bring langsomt rabarber, sukker og flækket vaniljestang, tilsæt hindbær og kog op.
Kugl isen op og fordel den i glas sammen med kold eller lun kompot, hakket chokolade og let knuste kys. Server straks.

Bon appetit... 

Og nu til gaverne... Jeg fik simpelthen SÅ mange lækre gaver og det var endda selvom jeg havde fået noget på forskud...


Af mine svigerforældre fik jeg den fineste zigzag-saks, som siden har været flittig i brug og dertil kom et gavekort til en lokal frisør i den fineste forklædning - det er det smukke kort med fuglene.

Mine forældre og min bror var gået sammen om et gavekort til H&M og sådan et falder altid på et tørt sted herhjemme, da jeg er blevet SÅ dårlig til at købe tøj til mig selv, efter børnene er kommet til...

Børnene og manden min tilføjede endnu en bog til min samling af Sif Orellana og det var den sidste jeg manglede - Slyngler og Stanglakrids. Der er guf for både børn og voksne og jeg ELSKER hendes bøger...

Min kære veninde i Sverige var så sød at øverraske mig med TO gaver! Den fine Martha Steward sommerfugle puncher (så nu kan jeg lave lækre fødselsdagsinvitationer til Theresas fødselsdag) og denne maskine:


De som følger mig på IG har også allerede set, at jeg har haft gang i Tefal Snack Collection - op til flere gange... Jeg har afprøvet begge jern og ønsker mig nu flere... Jeg ønsker mig også plads til at opbevare den, for så lille er den altså heller ikke og mit køkken er ikke på magisk vis blevet større... Jeg tror noget af mit andet udstyr må lade livet eller endes til opbevaring andet steds...

Der var flere dejlige gaver og påskønnelser, som jeg ikke lige fik taget billeder af og så fik jeg rigtig mange lykønskninger på dagen og det varmer SÅ meget! Alt i alt en skøn skøn dag...

Kommentarer

  1. Sikke en flot kage, du fik lavet! Du er også dygtig til det kagehalløj <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Anja :D Det er rigtig længe siden jeg sidst lavede en kage, så jeg synes nu godt, jeg kan se, at er noget rusten, men er man ikke altid sin egen værste kritiker ;)

      Slet
  2. Flot kage og sikke nogle skønne gaver du har fået! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Ann :) Jah jeg synes også det var noget så overvældende og dejligt med de lækre gaver :D

      Slet
  3. Sikre en sød kage :-) jeg ville også gerne lave en fin kage til mine nye kollegaer, men vi er kun 5i alt så det er sgu lidt svært!

    Der lyder til at have været en fabelagtig fødselsdag - god mad og gode gaver, hvad kan man mere forlange?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde :D Hehe ja, 5 mand skal godt nok spise MEGET kage, hvis det er, man skal have bare lidt plads at gøre godt med på sådan en kage... så må du lave en til kunderne ;)

      Jo tak, det var rigtig skønt og jeg kunne bestemt ikke ønske mig mere! :D

      Slet
  4. Er du glad for "Slyngler og Stanglakrids"? Jeg har 3 andre kogebøger af Sif´ og har kigget på denne et par gange nemlig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes den er rigtig god - jeg har dog ikke afprøvet noget fra den endnu men den er ligesom de andre i serienl lige til og lækker!

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh