Gå videre til hovedindholdet

Prøvekager x2

Al min fritid i august måned blev brugt på kager og det samme gør sig faktisk også gældende for september. Når man kan lide det, så gør det jo ikke noget, men jeg kan godt mærke, at det er mange timer jeg lægger i det og jeg ser frem til, at der kommer noget mere luft i kalenderen til andre ting også.

Anden weekend i august stod den på prøvekager til henholdsvis et kommende brudepar og en bekendt, der skulle holde barnedåb i slutningen af august og de var i tvivl om, hvordan den skulle smage og pyntes for de skulle samtidig fejre deres bryllupsdag til festen...

Brudeparret havde besluttet sig for farvetemaet gul/lilla, så kagerne skulle prydes med lavendler og gule roser i små buketter og resultatet blev dette:




Begge kager var med chokoladekage bunde ellers var der forskellige slags fyld i; hindbærmousse med mørk lakridschokolade og brombærmousse med hvide chokoladestykker. Parret besluttede sig for at deres bryllupskage skal indeholde hindbærmousse med mørk lakridschokolade. De ændrede også farvetemaet, således at roserne skal have en mere ferskenfarve i stedet...

Det andet hold prøvekager indeholdt nøjagtig det samme, men pynten var væsentlig anderledes. Jeg talte med Cathrine om hvad de godt kunne tænke sig og fik følgende stikord: hvid, lyserød, lilla, sommerfugle blomsterfald, romantisk og sensommer... Min fortolkning af dette så sådan ud:




Familien valgte at gå med brombærmoussen og ville dertil gerne have en hvid chokolademousse i stedet for chokoladestykkerne. Pynten var de også rigtig glade for, så den blev der ikke ændret ved...

En af mine veninder, der også gør sig rigtig god i kagekunst siger altid til mig, at jeg er alt for god af mig med de prøvekager. Måske har hun ret, for det er et kæmpe arbejde. Men vil jeg rigtig gerne være sikker på, at jeg er på bølgelængde med dem, jeg laver kagen til/for, så jeg kan sikre mig, at det jeg har i tankerne, nu også er det, de rigtig gerne vil have... Så fremover bliver jeg også ved med at lave prøvekager, når det er i forbindelse med bryllupskager. Jeg ville være ked af det, hvis en kage til sådan en stor once-in-a-lifetime begivenhed skulle skuffe fælt... Så det er lige så meget mit sikkerhedsnet som deres...

Kommentarer

  1. Hvor er de flotte!
    jeg er sikker på de smager fantastisk!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Ann :D
      Det fik jeg absolut også indtrykket af, at modtagerne synes :)

      Slet
  2. De er super flotte begge 2 og sikke noget spændende fyld.. :-)

    Det er da også et kæmpe arbejde når du også laver pynten på prøvekagen . Jeg har også lavet smagsprøver et par gange.. Men de har altså ikke haft pynt på... :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :D
      Det er et kæmpe arbejde men jeg har altid set det som en lille prøve på, hvad de kunne forvente i sidste ende også omkring pynten - godet det bare er minikager ;)

      Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  4. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  5. Sorry - jeg ved godt, at det er mig du hentyder til ;-) jeg vil dog Boldreel ret mht at det både er smag og udseende du viser frem. Jeg kan godt se pointen med smag, for det kan for nogle nok være svært at vælge, især hvis de ikke rigtigt har prøvet den slags kager før :-)

    Begge af disse både ser smukke ud og lyder meget, meget lækre! Jeg er vild med buket-type pynten og gælder mig rigtig meget til at se de "rigtige" kager :-)

    Keep up the good work! Og selvfølgelig skal du gøre det, hvis du har har det bedst med det!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe ;) Jamen du ved jeg værdsætter dit input :D
      Jeg har oplevelsen af, at mange ikke rigtig ved hvad de skal forvente sig i forhold til smag af sådan en kage og en del har faktisk haft dårlige oplevelser med det, så bare for at være på den sikre side og forventningsafstemme så er det en god start på det for mig :)

      Tusind tak søde :D Jeg er også ret spændt på den med buketten - det kage står for skud til næste weekend og jeg er stadig en smule i tvivl om hvordan opgaven skal gribes an på en så stor kage... Men mon ik det løser sig henad vejen som altid ;)

      Slet
  6. Agnethe er perfektionist både hvad angår prøvekager og det endelige resultat 😊

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo