Jeg er ikke typen, der bruger så meget andet end oksekødsbøf i mine burgere. Jeg er kæmpe fan af oksekød, men nogle gange er det godt at få lidt forandring.
Før jeg hoppede på LCHF, var vi kæmpe fan af de der frosne kyllingeburger bøffer kan kan købe i næsten alle supermarkeder nu, men eftersom de er panerede, går den ikke helt i min verden. Eller de er i hvert fald ikke paneret med det rigtige i forhold til min kost...
Da jeg planlagde vores madplan, satte jeg kyllingeburgere på menuen på en dag, hvor jeg vidste, at der var mere tid til at forberede maden og så ville jeg lave både bøffer og brød helt fra bunden af.
Resultatet blev virkelig lækkert og super mættende, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte dele opskriften med jer her.
Hjemmelavet kyllingeburger - lchf style (4 pers)
Bøffer:
3 hele kyllingefileter hakket til fars (eller 600g hakket kyllingekød)
1 æg
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. kød og grillkrydderi fra Knorr
Salt og peber efter smag
150g flæskesvær (af den puffede billige slags uden fedtkant)
Smør til stegning
Bland alle ingredienserne sammen og form 4 mellemstore bøffer.
Blend flæskesværen i en foodprocessor eller blender til det bliver en fin "mel". Hæld det over i en dyb tallerken eller et fad og vend derefter bøfferne i flæskesværen.
Varm en pande op imens og smelt smørret. Steg bøfferne heri i ca. 7 minutter på hver side - til de bliver gyldne og sprøde.
Burgerboller:
1 portion:
- 5 æg.
- 240 ca gr revet ost.
- ca 1.5 dl pofiber.
- 2 tsk bagepulver.
Det hele blandes sammen.
Tænd ovnen på 200 grader og lad fibrene suge imens ovnen varmer op. Vurder om der evt. skal mere pofiber i. Form det antal boller du vil have - brug en ske, det virker godt - og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- 5 æg.
- 240 ca gr revet ost.
- ca 1.5 dl pofiber.
- 2 tsk bagepulver.
Det hele blandes sammen.
Tænd ovnen på 200 grader og lad fibrene suge imens ovnen varmer op. Vurder om der evt. skal mere pofiber i. Form det antal boller du vil have - brug en ske, det virker godt - og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag bollerne i ca. 15-20 minutter
(opskriften her er fra Rikke Thorlak)
Så mangler du bare at samle det hele med agurker, tomater, salat, din foretrukne mayo, ost og bacon selvfølgelig og voila, så har du en lækker omgang hjemmelavede kyllingeburgere, som smager mindst lige så godt Crispy Chicken fra Burger King... Bon appetit!
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...