Gå videre til hovedindholdet

God Påske

Så er ferien slut og hverdagen er atter i gang.

Selvom påsken i år også bære præg af, at vi ikke rigtig kan samles med nære og kære, så har vi gjort, hvad vi kunne for at gøre det så hyggeligt som muligt. 

De sidste 14 dage har vi lavet påskepynt i perler og karton og pyntet op både ude og inde.





Skærtorsdag havde storebror sendt lillesøster på jagt efter guldæg i haven og hendes præmie var en lækker is fra fryseren og tre guldæg. "Guldæggene" havde han med hjem fra DUS i mandags, for der havde han været på "æggejagt" - det var bare sten som var malet med guld. Det havde været et hit, så det ville han også gerne gøre for sin søster. Så han sneg sig ud efter frokosten og gemte "guldæg" og sendte så sin søster i haven. Det var så hyggeligt at se på og rigtig rart at de nu er så store, at jeg ikke behøver at følge efter dem overalt...


Om eftermiddagen blev der hygget med LEGO-byggeri og hjemmebagte kanelsnegle. Jeg havde lige en halv pakke gær, der skulle bruges og snegle var lige det familien havde lyst til...

Jeg nåede faktisk også at få sat en masse frø til forspiring i husets vindueskarme - jeg kunne godt bruge en udestue til det formål! Nu venter jeg bare på, at nattefrosten slipper, så jeg kan bruge mit væksthus til at spire i i stedet for mit soveværelse...

Langfredag brugte vi på at lave LEGO stop-motion film med yngstebarnet og spille LEGO Super Mario med størstebarnet. 

Vi havde også købt et nyt brætspil , som blev afprøvet. Jeg tør godt sige, at det var en kæmpe success! Det skal vi nok få brugt rigtig meget...



Påskedag skulle den store påskeæggejagt løbe af stablen og som altid havde Påskeharen tabt en forfærdelig masse æg og kaniner i vores have... Jeg synes det er super hyggeligt og børnene elsker det og nej - de spiser ikke AL chokoladen på én gang - de får lov til at få lidt i dag og så gemmer de hver en pose til lørdagsslik de næste par uger. 


Indimellem alt det andet, var der også tid til at være kreative (det vil jeg fortælle mere om i et andet indlæg) men også til bare at slappe af - vi har virkelig nydt påsken og været rigtig meget sammen, så der er fyldt godt op på nærhedskontoen. Det har vi brug for, nu hvor hverdagen melder sig igen.

Jeg håber at i har haft en rigtig dejlig påske.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh