Med anden del af min fødselsdagsfejring godt overstået, må det være på sin plads med en lille beretning fra de herlige festivitas.
Som altid deler vi fejringen af fødselsdage i to etaper herhjemme. Både på grund af den begrænsede plads men også fordi vi har to børn, der ikke begår sig super godt i større forsamlinger. Det passer nu egentlig også mig ret godt, for jeg har heller aldrig været fan af store forsamlinger.
Så weekenden før min fødselsdag havde vi mine forældre og min bror og hans kæreste på fødselsdagsvisit og weekenden efter kom mine svigerforældre og fejrede min fremskredne alder. Begge dage var skønne og dejlige på hver deres måde.
I første etape bestod menuen af lækre hjemmelavede tærter - en med kylling, bacon og broccoli og en med skinke, ost og peberfrugt. Dertil havde jeg også lavet en æggekage - egentlig mest til mig selv, men resten af selskabet synes også den var et hit... Vi fik to slags salat til: én med spinat, asparges og slikærter og én med iceberg salat, æbler, agurk og blåbær.
Selvom jeg havde lavet tærtebundene fra bunden af også, synes jeg, at det var hurtig og nem mad og så ville det ikke ligge så tungt, som den brunch, vi plejer at servere, ville gøre.
Vi tog os en god gåtur efter frokosten og da vi kom tilbage, var det tid til dessert og kagebord. Vi havde planlagt isbar sammen med kage- og ostebordet:
Konceptet faldt i god jord i varmen og alle fik lavet lækre isdesserter. Det er ret fint, at de er blevet så forskellige...
Ostebord er hos os et ret fint alternativ til "Boller og varm kakao"-konceptet. Jeg laver kerne-knækbrød til mig selv og familien kan så nyde deres kiks og almindelige knækbrød.
Vi sluttede det hele af med fødselsdagskage. Kagen bestod af det samme som den
kage, jeg havde med, da jeg sagde farvel til mine tidligere kollegaer. Hvid chokolademousse og kirsebærmousse mellem kakaobunde. Jeg havde jo lavet alt for meget kage, så denne kom i fryseren efter den var blevet smurt op, så den kunne bruges til min fødselsdag. Det fungerede bare rigtig godt! Så det eneste jeg skulle gøre var at pynte kagen. Jeg havde lavet en chokoladesauce, som blev brugt til at lave drip-cake med og så bestod pynten ellers bare af friske bær og blomster.
Mine dejlige gæster kvitterede med meget smukke gaver, som var et par Bing & Grøndahl figurer, som jeg har ønsket mig længe!
Anden etape løb af stablen forrige weekend, hvor vi serverede "lav-selv" kyllingesalat og en hjemmelavet tunsalat til frokost. Jeg havde simpelthen bare lavet en masse små skåle med salatfyld (agurker, tomater, salat, peberfrugt, avocado) og dertil bacon og kyllingefilet og med ristet rugbrød og ostebolle som tilbehør. Jeg glemte helt at få taget billeder af herligheden, men lækkert var det!
Til eftermiddag stod den på kagebord bestående af hjemmelavede rabarbertærte, chokolademuffins og hindbærsnitter:
Efter den omgang var vi så mætte, at aftensmaden blev droppet! Se lige hvilken fin gave jeg fik at mine søde gæster!
Alt i alt var det nogle dejlige dage og jeg er altid taknemmelig for, at familien har lyst til at komme og lade mig forkæle dem lidt med mad og kage. Det var slet ikke så slemt endda at fylde 39 år...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...