Gå videre til hovedindholdet

Farvel sommerferie - hej hverdag...

Så meldte hverdagen sig igen hjemme hos os, men det er vi ikke spor kede af. Ferien har været skøn, men jeg har også glædet mig til at komme tilbage på arbejde. Jeg har ikke været så aktiv på bloggen i ferien, så jeg vil gerne lige vise jer lidt af det, vi nåede i løbet af de forgangne 3 uger. Vi havde lagt en fin sommerferieplan, men måtte også tage plan B i brug et par gange. Mere om det senere...

Vi sparkede ferien godt og grundigt i gang med vores tur til Lalandia og Legoland. Det er næsten blevet til en tradition og jeg så nok lige så meget frem til turen, som børnene gjorde. Vi havde nogle herlige dage og er blevet enige om, at næste gang vil vi gerne bruge lidt flere dage dernede, så vi også kan nå et hvil imellem aktiviteterne...









I år fik vi lagt familiebesøg ind i sommerferieplanerne, så vi var både en tur hos Bedstemor og Bedstefar og Farmor og Farfar.

Hos Farmor og Farfar var den helt store attraktion deres søde lille nye hundehvalp Pelle... Han var slet ikke til at stå for og børnene var vilde med ham.

Og så havde Farmor lige planlagt lidt krea-hygge mens vi var et smut nede i downtown Brande.






Besøget hos Bedstefar og Bedstemor var egentlig bare frokost i mit barndomshjem og så satte vi kurs mod WOW-Park, som de bor tæt på. Jeg har hørt og set mange anbefalinger på det og når det nu var så tæt på og vi var i området, skulle det prøves. Det var næsten ligesom at træde ind i min tid som spejder, for der duftede af bål, snobrød og fugtig skov, da vi ankom. Børnene var straks mest tiltrukket af nettene der var spændt ud mellem træerne og de højtliggende rutsjebaner.




Elias vandt over mig i basket-kast (5-4), den roterende klatrevæg blev afprøvet og både zipline og gyngereb fik sig en tur! De der klappe-geder var også et ret stort hit og så fandt vi nogle rullende rør, som også var sjove.



Det var en anderledes park, hvor der i høj grad er fokus på at få brugt kroppen, hvis man skal have lidt sjov. Jeg er meget højdeskræk, så jeg var ikke med oppe i højderne, men kunne lige mønstre balancegang på grene og en tur i labyrinten. Vi delte os op to og to og konkurrerede en smule om, hvem der kom først ud... Theresa og Far vandt og kom ind for at hente Elias og mig i labyrinten.

Vi sluttede af på gårdspladsen, hvor der er et kreativ værksted, butik og spisested. Her kan du købe både is, drikkevarer (kolde og varme), pizza, pølsehorn og dej til snobrød, majskerner og skumfiduser til at tilberede over bål. Vi fik drikkevarer og is og sad i det hyggelige gårdmiljø. Vi fik også lige kort lejlighed til at smutte ind i krea-værkstedet - det var super fint og der kunne vi sagtens have brugt lang tid. Elias fik lavet sig en lille træmand.

Turen var fin, men jeg synes, at 600 kr. (det var pris med rabat) for 4 personer i entre var en smule pebret. Selvfølgelig, hvis man bruger hele dagen derude og evt. selv medbringer mad, så kan det være godt givet ud, men vores børn magtede kun et par timer og så er det bare en udskrivning i den dyre ende. Bor man tættere på og er det et kæmpe hit i familien, kunne man investere i et årskort i stedet.

Vi lagde også et smut forbi Randers Regnskov i ferien. Det var vores første besøg og en anderledes oplevelse. Vi var super spændte på, hvad vi fik at se og jeg må sige, at vi var godt underholdt i de timer vi var der. Mest begejstring var der helt klart over de smukke fisk, et close-up møde med en meget stor hyæne, de smukke blå sommerfugle og live fremvisning af en albino-slange... nåå ja, vi så også bagdelen af panteren, som lå og spiste og det var ikke til at komme ud og se den fra en anden vinkel - men vi så den!






Årets tur til Jesperhus Blomsterpark endte desværre med at blive aflyst på grund af det noget ustadige vejr vi fik os i sidste uge. Mange ville måske sige, at det er noget pjat og at vi bare kunne have taget regntøj med, men sådan fungerer det bare ikke i vores familie. Det er stort nok, at vi skal på tur - hvis man så lægger dårligt vejr oveni, er det nærmest bare at bede om en eller anden form for nedsmeltning pga. sanse-overload. Vi besluttede i stedet at tage en tur i Skansebadet senere på ugen. Det var win-win for os alle. Børnene elsker at bade, transporttiden var betydelig mindre og så spiste vi kendt mad derhjemme.

Udover alle turene havde vi også tonsvis af tøffetid og tid til kreativitet og hygge. Der blev lavet perler, vi havde spa-dag, der var biblioteksbesøg og læsetid og så investerede vi i en ny pool (den gamle tabte luften), som også nåede at blive brugt en smule før der var et vejrskifte...









Alt i alt synes jeg, at vi har fået vores tre ugers ferie rigtig godt fyldt ud og nu begynder så planlægning af og opsparing til næste sommerferie... det skal nok også blive godt! 

Er der stadig feriestemning hos jer eller er i også kommet tilbage til hverdagen igen?

Kommentarer

  1. Det lyder som en dejlig ferie :-) jeg har været tilbage to uger nu, så hverdagen er stille og roligt ved at indfinde sig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, det var også ret skønt og jeg kan godt mærke, at jeg lige skal op i gear igen. Jeg mangler lige at mine kollegaer kommer tilbage fra ferie, så jeg ikke er helt alene og så føles det nok også mere som hverdag igen 😊

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo