Mens jeg nyder min ferie, kan jeg da lige vise feriekagen frem herinde også og dele opskriften med jer. Jeg har før lavet flødebolle cupcakes, men denne gang ville jeg gerne bruge det, jeg havde hjemme, så de blev lige lidt anderledes end sidst.
Først og fremmest valgte jeg den opskrift på chokolade muffins, som jeg er mest glad for og som er den samme, som vi bruger til Lyserød Lørdag hvert år og opskriften på den finder du her hos MissMuffin, men jeg har også skrevet den ned herunder.
Dernæst valgte jeg en opskrift på flødebolleskum, som var lige til at lave. Den er fra Valdemarsro. Du kan også vælge den nemme løsning fra Dr. Oetker - det fungerer også ganske fortræffeligt og du slipper for at skulle købe alt for meget, som du ikke rigtig får brugt.
Jeg valgte at overtrække flødebollerne med hvid chokolade, fordi det var det jeg lige havde hjemme. Hvis du vælger at bruge chokoladeknapper er det lidt nemmere at overtrække og ellers kan du tilsætte lidt kakaosmør til din chokolade, når du smelter den. Så går det hele lidt lettere. Dog skal du ikke bruge kakaosmør, hvis du blander chokoladeknapper og ren chokolade - så bliver det alt for flydende og vil slet ikke hænge ved... den fejl gjorde jeg, så min chokolade blev alt for tynd, men smagen blev ikke ringere af den grund...
Men nu til opskrifterne og først de lækre muffins:
Rikkes Chokolademuffins (28 stk.)
125g smør
375g sukker
3 tsk. vanillesukker
1/2 liter kærnemælk el. den mælk du har hjemme (jeg brugte sødmælk)
4 spsk. kakao
2 tsk. natron
100g god mørk chokolade
Pisk smør, sukker og vanillesukker godt sammen på køkkenmaskine eller med en elpisker.
Tilsæt kærnemælk, kakao, mel og natron og pisk dejen til den er ensartet.
Hak chokoladen groft og vend den i lidt mel, så synker den ikke så nemt til bunds. Vend det i dejen.
Fordel dejen i muffinforme og fyld dem kun halvt op, da de hæver godt op. Brug papirforme i en muffin bageplade eller silikoneforme.
Bag dem ved 175 grader i ca. 20 minutter. Prik dem med en kødnål eller tandstik for at tjekke om de er gennembagt. Lad dem derefter køle helt af mens du pisker flødebolleskum.
Flødebolleskum
1 vanillestang
250g sukker
70g vand
110g glukosesirup
150g æggehvide
Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud - bland dem evt. med en lille bunke sukker først for at få alle korn godt med og bland det derefter i resten af sukkeret. Kom vanille, sukker, vand og glukosesirup i en gryde og varm det op under omrøring til temperaturen rammer præcis 117 grader - brug et sukkertermometer.
Pisk æggehviderne luftige. Derefter hældes sukkerlagen langsomt i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens der piskes på højeste hastighed. Pisk i ca. 10 minutter til skummet er fin blank og sej og kølig.
Hæld skummet i en sprøjtepose, hvor du har puttet den tyl i, som du gerne vil bruge. Sprøjt skummet på de afkølede muffins (de må ikke være varme!) og lad dem derefter hvile i ca. 30 minutter, så de kan tørre lidt og du kan nå at temperere din chokolade.
Smelt chokoladen i mikroovnen (10 sek. ad gangen) eller over vandbad og brug et sukkertermometer til at måle temperaturen på chokoladen med. Hvid chokolade skal være mellem 29 og 30 grader varmt.
Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, der også er så bredt, at du kan få flødebolleskummet helt ned i for at blive dækket med chokolade. Dyp nu flødebolle cupcakes'ene i chokoladen én ad gangen og sæt dem fra på en rist. Husk at komme pynt på med det samme, så chokoladen ikke når at størkne og pynten så falder af.
Lad chokoladen størkne på køl før servering. Flødebolle cupcakes'ene kan også fint holde sig til dagen efter i køleskabet.
Bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...