mandag den 22. februar 2010

Meat Pie Mandag

En ny uge er begyndt og jeg sidder her i skrivende stund og er ret bombet efter en begivenhedsrig dag... Jeg lagde morgenen ud med at tage 50 minutters zumba cardio og har bestemt mig for, at min træningsplan nu skal hedde 3 dage med 50 minutters cardio og 3 dage med 20 minutters express workout, i hvert fald foreløbig indtil jeg har smidt nogle kilo og så kan jeg altid begynde at arbejde på at få oparbejdet muskler igen...
Efter bad og morgenmad gik turen til Aalborg - manden skulle til møde på jobcentret og jeg havde nogle ærinder rundt i byen. Jeg tullerede hele byen rundt i 2 timer indtil manden var færdig og vi sammen kunne tage bussen hjem igen for at få lagt de indkøb, jeg havde gjort, væk, inden vi igen skulle uden for i vintervejret, for at manden kunne komme til frisør og jeg skulle handle ind til ugens madplan.

I aften stod der meat pie på menuen. En opskrift taget fra en blog, som min kære veninde Carina gjorde mig opmærksom på, som jeg så oversatte fra engelsk (og engelske mål) til dansk, så den også var til at følge. Jeg havde dog glemt nogle småting til opskriften, da jeg købte ind, men resultatet blev bestemt ikke dårligt og vi smovsede alt, hvad vi kunne. Pien er virkelig lækker og derfor vil jeg også gerne dele opskriften med jer. Jeg har dog lavet nogle udskiftninger/erstatninger pga. min glemsomhed, men det skriver jeg løbende i opskriften. Her kommer den:


Meat Pie

Ingredienser til skorpen:
110g usaltet, smeltet smør
2½ dl cremefraiche
1 æg
1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
ca. 300g mel

Ingredienser til fyldet:

500g kød, hakket i tern (lam/oksekød) (jeg brugte hakket oksekød og det fungerede fint)
2 mellemstore løg (her erstattede jeg det ene løg med 2 forårsløg)
2 mellemstore kartofler
1 tsk. salt
½ tsk. kværnet sort peber
½ tsk. kværnet kommen (jeg glemte kommen, så jeg brugte i stedet et mix af tørret timian og rosmarin)
½ rød peberfrugt i tern (dette tilsatte jeg selv - er ikke en del af den oprindelige opskrift og kan undlades)

1 æg

Fremgangsmåde:
Bland det smeltede smør, cremefraiche, æg, bagepulver og salt sammen i en skål. Hvis cremefraichen er en smule tyk, kan du tilsætte de første 280g mel og ælte det til meget blød dej, som ikke klistre til hænderne. Hvis det ikke lader til at være nok, tilsæt da resten af melet og bliv ved med at ælte. Del herefter dejen i 2 dele. Den ene del skal være en smule mindre end den anden. Den største del skal gøre det ud for bunden og den mindre udgør toppen/låget af pien. Pak dem ind i film og læg dem til side for at hvile.

Forvarm ovnen til 190 grader. Hak løg, kød, kartofler og peberfrugt meget fint. Put alle ingredienserne i en skål og tilsæt krydderierne og bland det hele godt sammen. Sæt det til side.

Tag den store del af dejen frem og rul den ud til en cirkel med ca. 35 cm i diameter. Læg forsigtigt bunden over på en bageplade (kan gøres ved at rulle dejen omkring kagerullen, så den ikke tager skade under flytningen.)

Bred fyldet ud på bunden ca. 5 cm fra kanten. Gentag ovenstående instruktioner med den anden del af dejen og rul den ud til en anelse mindre cirkel end bunden. Dæk kødet med dejlåget og luk kanterne pænt omkring kødet.

Bland ægget med en lille smule vand og pensl toppen af tærten med det. Rids toppen en smule, så varmen kan slippe ud. Sæt tærten i ovnen og bag den til den er gylden på toppen - ca. 35 minutter. Server mens den er varm og evt. sammen med en salat.

Bon appetit.