Gå videre til hovedindholdet

Æbleboller med kanel

Ja, jeg havde jo de her æbler liggende, som jeg tog med ude fra arbejde en dag med de bedste intentioner om at lave en hel masse ud af... Fantasien kørte dog ikke just på højtryk i sidste uge og jeg tænke, at når jeg nu alligevel skulle have boller med på min sidste dag, så kunne jeg da se, om jeg ikke kunne finde en opskrift, hvor jeg også kunne få gjort nytte af de kære æbler...

Jeg var heldig og fandt en super lækker opskrift på en dansk blog og resultatet blev intet mindre en fabelagtigt! Det er virkelig sådan en rigtig årstids-bolleopskrift og den kunne godt gå hen og blive juletradition til julebagningen her i huset. Derfor vil jeg også rigtig gerne dele den med jer mine kære læsere, så i også kan få lidt julestemning i form af hjemmebag...

Æbleboller med kanel
Original opskriften lægger op til at man kan få 30-40 boller ud af sådan en portion, jeg fik dog kun omkring 25 boller ud af det, men mine boller var også i mange forskellige størrelser - tror jeg skal til at øve mig på at lave ensartede boller....

Du skal bruge:

50 g gær
3 dl lunkent vand
3 dl lunkent mælk
1 æg
4 groft revne æbler
2 spsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 kg hvedemel (cirka og det er et meget stort cirka, jeg tror jeg brugte godt 100-150g ekstra mel)

+ 1 æg til pensling og kanelsukker til drys

Mælken varmes op til det er lillefinger varmt og blandes med lunkent vand. Gæren røres ud heri. De øvrige ingredienser tilsættes og røres godt sammen. Tilsæt til sidste melet lidt ad gangen til dejen bliver lækker og mere sammenhængende.

Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted, tildækket, ca. ½ time.

Herefter æltes dejen godt igennem igen og formes til boller. Lad bollerne efterhæver på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drysses med kanelsukker . Bollerne bages midt i ovnen ca. 15-20 minutter afhængig af ovnen. Prik dem med en strikkepind/kødnål, for at sikre dig, at de er færdig bagte.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh