Ja, jeg havde jo de her æbler liggende, som jeg tog med ude fra arbejde en dag med de bedste intentioner om at lave en hel masse ud af... Fantasien kørte dog ikke just på højtryk i sidste uge og jeg tænke, at når jeg nu alligevel skulle have boller med på min sidste dag, så kunne jeg da se, om jeg ikke kunne finde en opskrift, hvor jeg også kunne få gjort nytte af de kære æbler...
Jeg var heldig og fandt en super lækker opskrift på en dansk blog og resultatet blev intet mindre en fabelagtigt! Det er virkelig sådan en rigtig årstids-bolleopskrift og den kunne godt gå hen og blive juletradition til julebagningen her i huset. Derfor vil jeg også rigtig gerne dele den med jer mine kære læsere, så i også kan få lidt julestemning i form af hjemmebag...
Æbleboller med kanel
Original opskriften lægger op til at man kan få 30-40 boller ud af sådan en portion, jeg fik dog kun omkring 25 boller ud af det, men mine boller var også i mange forskellige størrelser - tror jeg skal til at øve mig på at lave ensartede boller....
Du skal bruge:
50 g gær
3 dl lunkent vand
3 dl lunkent mælk
1 æg
4 groft revne æbler
2 spsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 kg hvedemel (cirka og det er et meget stort cirka, jeg tror jeg brugte godt 100-150g ekstra mel)
+ 1 æg til pensling og kanelsukker til drys
Mælken varmes op til det er lillefinger varmt og blandes med lunkent vand. Gæren røres ud heri. De øvrige ingredienser tilsættes og røres godt sammen. Tilsæt til sidste melet lidt ad gangen til dejen bliver lækker og mere sammenhængende.
Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted, tildækket, ca. ½ time.
Herefter æltes dejen godt igennem igen og formes til boller. Lad bollerne efterhæver på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drysses med kanelsukker . Bollerne bages midt i ovnen ca. 15-20 minutter afhængig af ovnen. Prik dem med en strikkepind/kødnål, for at sikre dig, at de er færdig bagte.
Bon appetit...
Jeg var heldig og fandt en super lækker opskrift på en dansk blog og resultatet blev intet mindre en fabelagtigt! Det er virkelig sådan en rigtig årstids-bolleopskrift og den kunne godt gå hen og blive juletradition til julebagningen her i huset. Derfor vil jeg også rigtig gerne dele den med jer mine kære læsere, så i også kan få lidt julestemning i form af hjemmebag...
Æbleboller med kanel
Original opskriften lægger op til at man kan få 30-40 boller ud af sådan en portion, jeg fik dog kun omkring 25 boller ud af det, men mine boller var også i mange forskellige størrelser - tror jeg skal til at øve mig på at lave ensartede boller....
Du skal bruge:
50 g gær
3 dl lunkent vand
3 dl lunkent mælk
1 æg
4 groft revne æbler
2 spsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 kg hvedemel (cirka og det er et meget stort cirka, jeg tror jeg brugte godt 100-150g ekstra mel)
+ 1 æg til pensling og kanelsukker til drys
Mælken varmes op til det er lillefinger varmt og blandes med lunkent vand. Gæren røres ud heri. De øvrige ingredienser tilsættes og røres godt sammen. Tilsæt til sidste melet lidt ad gangen til dejen bliver lækker og mere sammenhængende.
Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted, tildækket, ca. ½ time.
Herefter æltes dejen godt igennem igen og formes til boller. Lad bollerne efterhæver på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drysses med kanelsukker . Bollerne bages midt i ovnen ca. 15-20 minutter afhængig af ovnen. Prik dem med en strikkepind/kødnål, for at sikre dig, at de er færdig bagte.
Bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...