Gå videre til hovedindholdet

Weekend i familiens tegn...

Indtil videre har det faktisk været en ganske god weekend. Jeg har lige tilbragt nogle dejlige timer sammen med mine forældre, min bror og min niece og sendte dem alle hjem igen for ikke så forfærdeligt mange timer siden.

Mine forældre kom herop i går sammen med min niece på trods af snevejret og min lillebror fik kæmpet sig igennem store snedriver ude fra det nordjyske bøhland og helt ind til "storbyen" bare så vi kunne nyde en lille tur på julemarkedet inde på Gammeltorv, der åbnede i går. Det var en super hyggelig, men kold, travetur og vi var rundt omkring skøjtebanen, julepynten i Bispensgade, julepynten på nytorv og ikke mindst Sallings julepynt. Der var en del mennesker, som havde trodset vejret og slæbte af sted med hænderne fulde af poser, så byen var ikke helt så stille og rolig, som jeg havde håbet på, men vi kom da uskadt hjem på adressen igen...



Vi skulle alle sammen ud til min lillebror for at indtage aftensmaden (engelske bøffer, ovnkartofler, sauce, waldorfsalat og en hvidkålssalat) - min lillebror og jeg i hans bil, for vi skulle lige hente manden fra arbejde og mine forældre i deres bil med maden... Desværre blev det ikke til så lang tid pga. vejret, så vi indtog aftensmaden, hjalp med opvasken og så gik turen ellers mod Aalborg igen, hvor vi blev sat af og mine forældre overnattede hos svigerbedste i Nørresundby. Jeg gik omkuld ret hurtigt efter at vi var kommet hjem - det havde været en lang og begivenhedsrig dag, hvor jeg også fik lavet julestads til min lillebror - han fik sig en hjemmelavet guirlande og flettede julehjerter i maskuline farver... I morgen kan han glæde sig til at åbne sin 1. adventspakke som også indeholder lidt julestads, så han kan trods alt få en smule op at hænge...

I dag blev vi vækket herhjemme af postbuddet kl. 8 i morges - aldrig har jeg da oplevet det før! Nå, men det var altså posten med en del af Thomas' julegave, som jeg bestilte hjem i onsdags fra Amazon - de er godt nok effektive derovre, troede egentlig først at jeg ville få det på mandag, men fedt nok, at jeg har det allerede nu... Jeg fik sendt manden af sted på arbejde og tullerede selv rundt i en times tid og blev respektabel at se på inden mine forældre kom... Så ventede vi bare på min lillebror, som havde min niece med tilbage igen (hun havde overnattet hos ham og det lyder som om de havde en rigtig god og hyggelig aften sammen...) og så skulle vi ellers en tur op i byen igen - min niece har aldrig været i Aalborg før, så hun skulle lige rundt og kigge og shoppe en smule også.




Vi blev blæst godt igennem alle mand og nåede næsten af få forfrysninger af at stå og vente på min mor og min niece, som vovede sig i Søstrene Grene på en lørdag... Det har jeg jo lært for mange år siden, at det gør man ikke! Så min far, lillebror og jeg gik i stedet ned på Nadia's for at kigge på sandwich menukortet, for at få noget frokost med hjem og hygge lidt inden de tog turen ned igennem landet og hjem igen... De var så søde at tage julegaver, adventsgaver og nogle andre småting med hjem for os, så vi ikke skal slæbe på det senere og så står de heller ikke og fylder i min lille stue, hvor pladsen er trang i forvejen...

Resten af weekenden skal der julehygges - der skal pyntes op, laves risengrød og spille julemusik til den helt store guldmedalje - så håber jeg bare, at manden kan holde til al det juleri...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh