Gå videre til hovedindholdet

Kay's Sandwich - omend lidt forsinket

Jaa, jeg ved det godt... jeg har været ALT for sløv til at få opdateret bloggen, men så har der lige været ditten og så er datten kommet i vejen og ja, i ved hvordan det let kan gå...
Men men men... nu har jeg endelig fået tid til at smække min dertil indrettede i sædet og få skriblet nogle ting og sager ned... Vi deler lige godterne i 2 posts, så de også er til at finde en anden gang og jeg kan love jer for at det er godter! Jeg er endnu ikke blevet skuffet over den kære Kay's opskrifter og er slet ikke bange for at afprøve hele hendes arkiv af lækre opskrifter, for den smager jo bare fantastisk alle sammen og den ene er bedre end den anden...

Den første opskrift, jeg vil dele, er egentlig en frokost opskrift. Det skal dog siges, at den egner sig fortræffeligt til de aftener, hvor sundhedsbølgen lige har ramt dig og du ikke rigtig orker at stå og lave en eller anden indviklet salat eller stege et stort stykke kød... Denne lækre sandwich består af råvarer, som man kan finde i næsten alle husholdninger, så det er ikke engang sådan en, der skal planlægges (medmindre man ikke lige har modne avokadoer i huset)... Nem og lækker - så enkelt kan det være...

Kay's Sandwich

Til 1 person skal du bruge:

Et godt stykke brød, som du kan lide (jeg valgte fiberbrød)
1/2 avokado - moden
1/2 tomat (evt. en bøftomat. Den skal bare være godt rød og  lækker moden)
Salat (sort alt efter hvad du har eller kan lide - jeg brugte alm. iceberg)
Bacon i skiver
Ost (vælg en, som du også synes smager godt i lettere smeltet tilstand. Jeg havde lige en klovborg hjemme og det fungerede fint!)
Salt og peber

Steg et par skiver bacon og læg dem på et stykke køkkenrulle for at komme af med det overskydende fedt. Flæk brødet og smør det (brug enten smør eller salatmayo, hvis du er mere til det)
Start med en bund af salat og herefter kommes osteskiver ovenpå. Skær tomaten i skiver og læg et par stykker oven på osten. Tilsæt salt og peber og læg bacon tilrette ovenpå igen.
Flæk avokadoen og vælg den del, hvor stenen har sluppet. Den anden del kan med fordel puttes i en pose (med stenen siddende i) og gemmes til næste dags frokost. Skær avokadoen i skiver nede i skallen, så slipper du for fedtede avokado-fingre og et klamt skærebræt. Skiverne lægges som kronen på værket øverst, giv det evt. lidt salt og peber og nogle dråber citronsaft, hvis du har lyst ellers smækkes "brødlåget" på og sandwichen er klar.

Bon appetit...


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo