tirsdag den 9. november 2010

Kayotic Chicken Chili a'la AgnetheI aften skulle endnu en af Kay's opskrifter stå sin prøve i mit køkken og med min tilpasning... Det blev ikke et helt ringe resultat, men pga. rødvin og en smule skarphed i krydderierne gik det ikke så godt med min mavesyre desværre. Jeg døjer en del med halsbrand grundet graviditeten, så det var super ærgerligt, at det lige skulle gå ud over denne ret.
Manden synes det var en ok ret og var glad for at jeg ikke havde lavet den alt for stærk. Vi er nogle svæklinge, når det kommer til chili, men vi vil meget gerne smage vores mad uden at få brændt vores indre organer i småstykker...

Jeg undskylder for det meget kedelige og lettere uskarpe billede og opskriften skal jeg nok dele med jer, men i aften er jeg simpelthen for træt til at få den oversat og postet... Håber i kan bære over med mig og have lidt tålmodighed...

Indtil videre må i nøjes med linket til Kay's original opskrift...

Kayotic Chicken Chili

Til 4 personer skal du bruge:

3 kyllingebryst fileter
1½ spsk. tomat pure
3 store saftige modne tomater
1 tsk. taco spice
1 tsk. oregani
2 røde chili peber (jeg brugte 1 stor rød peberfrugt i stedet)
100g bacon i tern
1 dåse hvide bønner (disse undlod jeg, da vi ikke er bønnemennesker)
1½ dl rødvin
2 fed hvidløg
2 rødløg
Cremefraiche
Salt og peber
Lime
Evt. frisk koriander

Denne ret er super hurtig at lave, hvis du har alle ingredienser gjort klar inden du begynder at stege.

Hak løgene fint og riv hvidløget.
Skær tippen af chilipeberne , rul dem mellem hænderne, så de fleste af frøene løsner sig og triller ud. Skær dem herefter i ringe. Hvis du bruger peberfrugt, skal du bare skylle den, befri den for kerner og skære den i tern.

Skyld tomaterne og hak dem groft.
Skær kyllingefileterne i strimler eller tern (som du foretrækker dem) og krydr med salt og peber. Hæld 100g bacon op i en skål og sæt det til side.

Opvarm 2 spsk. olie i en sauterpande og tilsæt kyllingen. Steg det i ca. 1 minut og tilsæt så bacon. Lad det stege sammen i ca. 2 minutter og tilsæt herefter løg, chilipeber (peberfrugt) og hvidløg. Rør det hele godt sammen og lad det stege igennem i 5 minutter over middelvarme mens du røre i det af og til.

Tilsæt nu taco spice (du kan evt. tilsætte ekstra stødt kommen eller karry, hvis du har lyst) og tomatpure. Lad det stege i 2 minutter mere så den søde smag i tomatpureen kommer frem. Hæld herefter rødvin i panden og tilsæt tomaterne. Lad det hele simre ved lav varme i 20 minutte runder låg.

Når retten er færdig smages den til med salt og peber og serveres med cremefraiche, lime i både og lidt frisk koriander, hvis du kan lide det.

Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...