Gå videre til hovedindholdet

Kayotic Chicken Chili a'la Agnethe



I aften skulle endnu en af Kay's opskrifter stå sin prøve i mit køkken og med min tilpasning... Det blev ikke et helt ringe resultat, men pga. rødvin og en smule skarphed i krydderierne gik det ikke så godt med min mavesyre desværre. Jeg døjer en del med halsbrand grundet graviditeten, så det var super ærgerligt, at det lige skulle gå ud over denne ret.
Manden synes det var en ok ret og var glad for at jeg ikke havde lavet den alt for stærk. Vi er nogle svæklinge, når det kommer til chili, men vi vil meget gerne smage vores mad uden at få brændt vores indre organer i småstykker...

Jeg undskylder for det meget kedelige og lettere uskarpe billede og opskriften skal jeg nok dele med jer, men i aften er jeg simpelthen for træt til at få den oversat og postet... Håber i kan bære over med mig og have lidt tålmodighed...

Indtil videre må i nøjes med linket til Kay's original opskrift...

Kayotic Chicken Chili

Til 4 personer skal du bruge:

3 kyllingebryst fileter
1½ spsk. tomat pure
3 store saftige modne tomater
1 tsk. taco spice
1 tsk. oregani
2 røde chili peber (jeg brugte 1 stor rød peberfrugt i stedet)
100g bacon i tern
1 dåse hvide bønner (disse undlod jeg, da vi ikke er bønnemennesker)
1½ dl rødvin
2 fed hvidløg
2 rødløg
Cremefraiche
Salt og peber
Lime
Evt. frisk koriander

Denne ret er super hurtig at lave, hvis du har alle ingredienser gjort klar inden du begynder at stege.

Hak løgene fint og riv hvidløget.
Skær tippen af chilipeberne , rul dem mellem hænderne, så de fleste af frøene løsner sig og triller ud. Skær dem herefter i ringe. Hvis du bruger peberfrugt, skal du bare skylle den, befri den for kerner og skære den i tern.

Skyld tomaterne og hak dem groft.
Skær kyllingefileterne i strimler eller tern (som du foretrækker dem) og krydr med salt og peber. Hæld 100g bacon op i en skål og sæt det til side.

Opvarm 2 spsk. olie i en sauterpande og tilsæt kyllingen. Steg det i ca. 1 minut og tilsæt så bacon. Lad det stege sammen i ca. 2 minutter og tilsæt herefter løg, chilipeber (peberfrugt) og hvidløg. Rør det hele godt sammen og lad det stege igennem i 5 minutter over middelvarme mens du røre i det af og til.

Tilsæt nu taco spice (du kan evt. tilsætte ekstra stødt kommen eller karry, hvis du har lyst) og tomatpure. Lad det stege i 2 minutter mere så den søde smag i tomatpureen kommer frem. Hæld herefter rødvin i panden og tilsæt tomaterne. Lad det hele simre ved lav varme i 20 minutte runder låg.

Når retten er færdig smages den til med salt og peber og serveres med cremefraiche, lime i både og lidt frisk koriander, hvis du kan lide det.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo