Gå videre til hovedindholdet

Mindre heldigt eksperiment i køkkenet...

Hvis man ikke afprøver det, så bliver man aldrig klogere! Det er bestemt en filosofi jeg lever højt på herhjemme og eftersom det er mig, der laver 95% af maden, så kommer der nogle gange også nogle lettere eksperimenterende (tvivlsommme efter min mands mening) retter på madplanen... Denne uge tænkte jeg dog, at opskriften her var lettere harmløs og indeholdt kun ingredienser vi ellers godt kan lide!

Desværre var det ikke en smagssammensætning vi kunne lide...Kylling, broccoli, estragon og hvidløg i et farsbrød i ovnen er ikke for vores smagsløg... Nææ nej, personligt foretrækker jeg min estragon i bearnaisesaucen, hvor den høre til, serveret på siden af kyllingen stegt på panden og broccolien dampet...

Dog deler jeg gerne opskrift og billede med jer, der selv har lyst til at prøve det af... måske er jeres smagsløg en tand mere sofistikerede end mine...

Broccoli-kyllingefarsbrød (2 pers.)
120g kyllingebryst
200g broccolihoveder
100g løg
1 fed hvidløg
salt og peber
1 lille bundt persille
et par kviste frisk estragon (jeg brugte ½ tsk. tørret)
2 æg
3 tsk. rasp

Hak kyllingebrystet i en minihakker (eller foodprocessor) og kom det over i en skål. Kom broccoli hovederne, løg, hvidløg, persille og estragon i hakkeren og hak det til smulder.
Bland kød, grønt, æg, rasp, salt og peber. Form farsen til et aflangt brød i et ovnfast fad og bag det i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter til det er gyldent.

Tip: farsen kan også steges som frikadeller...

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Hehe hvor jeg kender det søde...
    Nogengange er det bare ikke lige så godt som man forestillede sig.. Men hva' prøver man ikke, så finder man ikke ud af det :D

    SvarSlet
  2. Jamen du har helt ret - jeg får heller aldrig luget ud i mine opskrifter, hvis jeg ikke får noget prøvet af - en ting er sikkert - denne opskrift er der sat et stort fedt kryds hen over i opskriftbogen...

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh