torsdag den 15. september 2011

Sneglekage for lækkermunde

Morgenkage skal der til! I lørdags var mine forældre og et par af deres venner på besøg heroppe og de havde meldt deres ankomst til morgenkaffe... Jeg havde jo lavet en lækker marmelade til rundstykkerne, men jeg synes ligesom, der manglede et eller andet. Så bladrede jeg igennem min herlige multibog Krudtugler og Kanelsnegle af Sif Orellana (se hendes hendes hjemmeside med blog osv HER) og fandt den lækreste opskrift på en sneglekage. Den skulle det bare være, så jeg gik frejdigt i gang med at bage fredag aften...

Skal i også have opskriften? Okay, så kommer den her og rigtig god fornøjelse...

Sneglekage for lækkermunde
250g mel
125g smør
50g sukker (jeg brugte økologisk)
25g gær
1 æg
½ dl mælk

Remonce:
100g smør
100g brun farin
2 spsk. sukker

Glasur:
2 dl flormelis
1-2 spsk. vand 

Bland gæren med den lunede mælk. Smulr smørret i melet og bland gærblandingen i. Tilsæt sukkeret og ægget og ælt dejen godt. Del dejen i to portioner og rul den ene ud i en firkant lidt større end den lille bradepande (ca. 35 cm x 20 cm) den bages i. Smør bradepanden med lidt smør, før dejen trykkes ned og lad gerne dejen gå lidt op ad siderne. Rør remoncen sammen og smør halvdelen direkte ud på dejen.

Rul den anden halvdel af dejen ud til et aflangt kvadrat, smør den anden halvdel af remoncen ud på denne og rul den sammen til en roulade på den lange led. Skær 18 slanke snegle af rouladen og placer dem ovenpå dejen i bradepanden. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og stil den til hævning i en god times tid. Pensl kagen med sammenpisket æg og bag den ved 225 grader i ca. 12 minutter. Men hold godt øje med den; sukkeret karamellisere rimelig hurtigt.

Lad kagen køle lidt af mens glasuren laves. Fordel herefter glasuren på kagen og servér straks.

Bon appetit...


2 kommentarer:

  1. Hold nu da fast den ser lækker ud!!! Ih, jeg elsker altså kanelsnegle, og disse ser bare SUPER lækre ud - mums :o)

    SvarSlet
  2. Hehe tak Camilla :D Den smagte nu altså heller ikke værst, så hvis du generelt godt kan lide kanelsnegle, så skal du altså prøve den af!

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...