Gå videre til hovedindholdet

Sneglekage for lækkermunde

Morgenkage skal der til! I lørdags var mine forældre og et par af deres venner på besøg heroppe og de havde meldt deres ankomst til morgenkaffe... Jeg havde jo lavet en lækker marmelade til rundstykkerne, men jeg synes ligesom, der manglede et eller andet. Så bladrede jeg igennem min herlige multibog Krudtugler og Kanelsnegle af Sif Orellana (se hendes hendes hjemmeside med blog osv HER) og fandt den lækreste opskrift på en sneglekage. Den skulle det bare være, så jeg gik frejdigt i gang med at bage fredag aften...

Skal i også have opskriften? Okay, så kommer den her og rigtig god fornøjelse...

Sneglekage for lækkermunde
250g mel
125g smør
50g sukker (jeg brugte økologisk)
25g gær
1 æg
½ dl mælk

Remonce:
100g smør
100g brun farin
2 spsk. sukker

Glasur:
2 dl flormelis
1-2 spsk. vand 

Bland gæren med den lunede mælk. Smulr smørret i melet og bland gærblandingen i. Tilsæt sukkeret og ægget og ælt dejen godt. Del dejen i to portioner og rul den ene ud i en firkant lidt større end den lille bradepande (ca. 35 cm x 20 cm) den bages i. Smør bradepanden med lidt smør, før dejen trykkes ned og lad gerne dejen gå lidt op ad siderne. Rør remoncen sammen og smør halvdelen direkte ud på dejen.

Rul den anden halvdel af dejen ud til et aflangt kvadrat, smør den anden halvdel af remoncen ud på denne og rul den sammen til en roulade på den lange led. Skær 18 slanke snegle af rouladen og placer dem ovenpå dejen i bradepanden. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og stil den til hævning i en god times tid. Pensl kagen med sammenpisket æg og bag den ved 225 grader i ca. 12 minutter. Men hold godt øje med den; sukkeret karamellisere rimelig hurtigt.

Lad kagen køle lidt af mens glasuren laves. Fordel herefter glasuren på kagen og servér straks.

Bon appetit...


Kommentarer

  1. Hold nu da fast den ser lækker ud!!! Ih, jeg elsker altså kanelsnegle, og disse ser bare SUPER lækre ud - mums :o)

    SvarSlet
  2. Hehe tak Camilla :D Den smagte nu altså heller ikke værst, så hvis du generelt godt kan lide kanelsnegle, så skal du altså prøve den af!

    SvarSlet
  3. Kan man bage den dagen før ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Som alt andet gærbrød kan det godt blive lidt tørt dagen efter. Du kan evt. skære ned på mængden af gær og koldthæve natten over og bage om morgenen eller fryse ned inden de skal hæve, optø og bage 😊

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo