Gå videre til hovedindholdet

Københavns Porcelænsmaleri - Rosenborg

Dette er mit arvestel...

Rosenborg fra det Kongelige Porcelæns Maleri
Dette smukke arvestel fik min mand og jeg i bryllupsgave af min bedstefar, som fik det, da han og min bedstemor blev forlovet. Det er et super smukt stel, som jeg slet ikke har nænnet at tage i brug af bare frygt for, at en eller anden skulle smadre en kop eller lign. og at det ville være uerstatteligt... 
For nylig fandt jeg dog ud af, at man stadig kan købe stellet og reservedele hertil også - PÅ NETTET! Jeg var ovenud glad og gik straks på jagt efter diverse og fandt ydermere ud af, at man også kan få chokoladekande, chokoladekopper og spisestel!!! Gæt lige hvad damen her skal ønske sig til jul de næste mange år frem... Så vil jeg da til at bruge mit smukke stel, når jeg får gæster...

Jeg fandt jo også ud af, at det blev solgt brugt både på dba og gul&gratis, meeeeen jeg står ikke lige og kan punge 2500 kr. ud for et fuldt stel, selvom det er max fristende... 

Nu er det skrevet på ønskesedlen og så krydser jeg fingre for, at jeg får lidt af det i julegave - om ikke andet må jeg da give mig selv et nyt låg til kaffekanden - det er nemlig skåret indeni...

Kommentarer

  1. Ej, hvor dejligt at du nu vil tage det i brug :o) Det er altså virkelig et smukt og romantisk stel. Mine forældre har et næsten magen til, som jeg for nogle år siden lånte for at holde rigtig "afternoon tea" fødselsdag for mine veninder - de rystede nærmest allesammen og følte at de var på besøg hos fru Hyacinth :o) Men det overlevede nu altsammen :o)

    SvarSlet
  2. Ja, man er vel en smule øm over et stel der er SÅ gammelt... Mine bedsteforældre blev forlovet sidst i 30'erne mener jeg det var, så det har set en del kaffeselskaber...

    En lille sjov historie fra vores bryllup - ved ik om du kan huske den, men min morfar ville hjælpe med at bære gaver ud i mine forældres bil, manden og jeg er på vej ud til bilen med mine svigerforældre, som skal køre os ud til hotellet, da vi høre et ordentligt brag... Jeg gik mildest talt i panik, for var det nu stellet, der var røget der... heldigvis var det "kun" et kagefad, som min mor havde skaffet, som kunne passe til, men som ikke var originalt. Men er du vimmer jeg fik mig en svedetur der...

    Ihh lyder bare fedt med sådan en "tea-party" - det tror jeg da jeg vil lave på et tidspunkt og lidt sødt at de allesammen var så nervøse med det fine stel - der er jeg blevet lidt mere fortrøstningsfuld, da det jo kan genanskaffes...

    SvarSlet
  3. Hvor er det bare et smukt stel. Jeg kan godt forstå, at du er øm over at bruge det, hvis nu uheldet skulle være ude.

    Det er super, at du har fundet ud af, hvor du kan købe mere til det.

    Jeg arvede et stel, erantisstellet, da min farmor døde. Jeg brugte det aldrig, så jeg valgte at sælge det til en, som jeg ved ville bruge det og sætte mere pris på det, end jeg gjorde.

    SvarSlet
  4. Tusind tak Anita...

    Det er fantastisk, at der rent faktisk er mulighed for at få mere af det og samle hele sættet, så jeg kan få det brugt også...

    Det var nu også et fint stel du arvede og fint nok at du så kunne glæde en anden ved at sælge det. Det er skisme næsten synd, at det bare skal stå og samle støv også jo...

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh