onsdag den 28. september 2011

Nem aftensmad del 3

I denne omgang er det blevet til en nem resteret... Vi lever højt på rester herhjemme for tiden og det er altså en udfordring at finde på noget nyt at bruge resterne til fra gang til gang og det er ikke altid det bliver lige vellykket desværre..

Men for en gangs skyld, så blev det en succes på trods af min mands skeptiske blikke til retten... Han spiste godt af det og der var endda rester igen igen, dog blev det bare varmet op og spist som det var... I skal da ikke snydes for denne nemme opskrift på dejlig aftensmad til en af de travle dage, hvor i bare lige bliver nødt til at bruge det der er for hånden, fordi ingen af jer har nået at handle ind og der er rester tilbage fra ugens godter...


Gratin med pasta, kylling og grøntsager

En rest af pasta (vi havde fuldkorns fettucine og spaghetti)
En rest kyllingebryst eller helstegt kylling
1/4 pose grøntsags eller rodfrugtblanding
1 pose revet ost (vi brugte en blanding af cheddar/mozzarella, emmentaler er også god - vælg det du kan lide)
½ liter mælk
½ dl flydende margarine
1½ spsk. mel
lidt rasp
muskatnød
salt og peber

Tag et ovnfast fad frem og tænd ovnen på 200 grader. Læg pasta nederst i fadet, her ovenpå lægges kylling skåret i mundrette stykker og grøntsager.

Varm en gryde op med margarinen og tilsæt melet. Pisk det godt sammen og bland mælken i. Lad det koge op og tykne og her tilsættes 3/4 af osten og muskatnød samt lidt salt og peber. Lad saucen simre til osten er opløst og du har en lækker ostesauce.

Hæld den varme sauce over ingredienserne i fadet og drys med rasp og det sidste ost. Bag gratinen i ovnen 20-30 minutter og lad den køle lidt af før servering.

Bon appetit...


7 kommentarer:

 1. Mums det lyder nemt og lækkert!

  SvarSlet
 2. Det lyder altså rigtigt godt - og ikke mindst enkelt!
  Måske det skulle være dagens aftensmad.....

  SvarSlet
 3. Agnethe, jeg endte med at lave det til aftensmad, og det smager supergodt!
  Sovsen lavede jeg en smule anderledes, men ellers samme koncept!
  Tak for opskriften!

  SvarSlet
 4. Ihh tusind tak for de søde kommentarer!

  Hvor godt at retten virkede for jer også Anja! Det er bare super! Vil du fortælle hvad du lavede med sovsen??? Det ville jeg gerne vide, så jeg kan lave twists en anden gang :)

  SvarSlet
 5. Jeg plejer bare at opvarme mælken, komme ost i, og så jævne den med enten majsmel eller alm mel, hvis jeg er udgået for majsmel. Det er et "levn" fra den gang, hvor jeg lavede en del mad baseret på DVD's principper.
  Jeg bruger samme sovs til lasagne, hvor der selvfølgelig også skal masser af muskatnød i - det man jeg rigtigt godt lide!

  SvarSlet
 6. ...Agnethe, jeg har gjort reklame for retten på min blog - jeg håber, at det er ok.

  SvarSlet
 7. Anja: Det må jeg prøve at gøre på den måde en gang - så undgår jeg opbagningen, det er jo heller ikke ligefrem det sundeste med en opbagt sovs... Tak for tippet! Og ja, det er helt i orden med reklamen, det kan bloggen altid bruge :) Tak for det ;)

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...