Jeg fik jo besøg af mine forældre og lillebror sidste weekend. De havde bestilt frokost og eftermiddagskaffe og selvfølgelig ingen eftermiddagskaffe uden kage... Sådan er det i hvert fald i min familie og sådan bliver det nu nok ved med at være, i hvert fald når de kommer på besøg...
Vi fik lækker frokost med sild (2 slags) og karrysalat, lun leverpostej, æg med tomater og agurker og til slut rejemadder - det var jo let og lige til og så skulle jeg bare have brød til... Det var egentlig planen at jeg ville bage det selv, når jeg nu skulle have ovnen i gang alligevel, men ak og ve... Jeg kan bare ikke bage rugbrød!!! De to rugbrød jeg havde lavet dej til blev lige så flade som pandekager og så tænkte jeg, at jeg bare kunne bruge dem som rugklappere... da jeg så fik dem flækket var de slet ikke færdigbagte og jeg havde endda testet dem med en kødnål!!! ØV! Så det blev hverken til hjemmebagt franskbrød eller rugbrød... men jeg giver ikke så let op - jeg skal prøve at dyrke en surdej og se om jeg kan få det til at lykkes med sådan en og ellers skal jeg prøve uden igen... jeg VIL lære at bage rugbrød!
Nå, men tilbage til kagen - det kan jeg til gengæld udemærket finde ud af at lave med lækker orangeglasur... MUMS siger jeg bare... Den var blød og lækker og lige tilpas, hverken for sød eller tung... Jeg fandt opskriften inde på Arlas hjemmeside og vil super gerne dele den med jer også... Jeg bryder mig dog ikke om rosiner i hverken min varme mad, mine kager eller mit brød, så dem undlod jeg at komme i og så skiftede jeg citron ud med appelsin... Resultatet blev nu godt alligevel...
200 g blødt smør
200 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
5 fintrevne gulerødder
75 g hakkede valnøddekerner
200 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
5 fintrevne gulerødder
75 g hakkede valnøddekerner
Flødeost-glasur
200 g flødeost naturel 26% (jeg brugte en light og den klaskede fuldstændig, så hvis du vil have en fed glasur, så tag den fuldfede flødeost)
2 spsk vand
50 g flormelis
2 tsk fintrevet appelsinskal
2 spsk vand
50 g flormelis
2 tsk fintrevet appelsinskal
2 tsk. appelsinsaft
Pynt: (som jeg aldrig nåede at putte på min...)
hakkede valnøddekerner
fintrevet appelsinskal
Pynt: (som jeg aldrig nåede at putte på min...)
hakkede valnøddekerner
fintrevet appelsinskal
Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder og valnøddekerner. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time...
Flødeost-glasur: Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, sukker, appelsinskal og -saft. Smør "glasuren" på den kolde gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet appelsinskal.
Bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...