Gå videre til hovedindholdet

Mandag - Frikadeller og stuvet hvidkål

Der var IKKE rester... eller i hvert fald kun lige nok til at jeg kan få det til frokost i morgen...
Selvom jeg synes det blev lidt at en tynd omgang denne gang og at jeg havde kogt hvidkålen lige lovligt længe, så var det nu ikke half bad og vi spiste da op...

Jeg må indrømme, at da manden lokkede med pomfritter i telefonen, var jeg lige ved at springe fra selvom jeg havde rørt farsen og kogt kålen... Pomfritter var bare lige det, jeg havde lyst til i dag (det har været en RIGTIG mandag...) men vi stod fast! Frikadellerne blev stegt og kålen stuvet og vi havde det langt bedre med os selv bagefter end, hvis vi havde købt en ulækker burgermenu med fritter... (eller det bilder jeg mig i hvert fald ind...) 

Men lidt opskrifter skal der til ikke sandt?

Frikadeller (som mor laver dem...)
500g hakket svine/kalvekød
1 spsk. salt
1 stort løg
1 æg (mellemstort eller stort)
3 spsk. mel el. rasp
Vand/mælk el. dansk vand på slump

Vend det hakkede kød op i en stor skål og rør det med salten til kødet er godt sejt. Tilsæt herefter løg, æg og mel og rør det godt sammen. Tilsæt mælk (vand/dansk vand, hvis du vælger at bruge det) der skal en del i fordi saltet suger væsken til sig. Rør det godt sammen og lad farsen hvile 15-30 minutter. 

Opvarm en stegepande med fedtstof og steg frikadellerne ved middelvarme til de er godt gennemstegte.

Stuvet hvidkål
500g hvidkål
3 dl vand
½ dl flydende margarine
2½ spsk. mel
3 dl mælk (ca,)
Salt & peber
Muskatnød

Flæk kålen, fjern stokken og de yderste blade og mål 500g op. Kålen snittes eller skæres i store stykker, der koges 20 minutter i let saltet vand.
Opvarm margarinen i en gryde, tilsæt melet og pisk det sammen. Tilsæt mælken, rør det sammen og lad saucen koge op og blive tyk. Krydr med muskatnød og smag til med salt og peber. 
Dræn vandet fra kålen og vend den i saucen og lad det varme igennem og blive cremet. Server med frikadeller og evt. rugbrød.

Bon appetit...


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh