mandag den 10. oktober 2011

Mandag - Frikadeller og stuvet hvidkål

Der var IKKE rester... eller i hvert fald kun lige nok til at jeg kan få det til frokost i morgen...
Selvom jeg synes det blev lidt at en tynd omgang denne gang og at jeg havde kogt hvidkålen lige lovligt længe, så var det nu ikke half bad og vi spiste da op...

Jeg må indrømme, at da manden lokkede med pomfritter i telefonen, var jeg lige ved at springe fra selvom jeg havde rørt farsen og kogt kålen... Pomfritter var bare lige det, jeg havde lyst til i dag (det har været en RIGTIG mandag...) men vi stod fast! Frikadellerne blev stegt og kålen stuvet og vi havde det langt bedre med os selv bagefter end, hvis vi havde købt en ulækker burgermenu med fritter... (eller det bilder jeg mig i hvert fald ind...) 

Men lidt opskrifter skal der til ikke sandt?

Frikadeller (som mor laver dem...)
500g hakket svine/kalvekød
1 spsk. salt
1 stort løg
1 æg (mellemstort eller stort)
3 spsk. mel el. rasp
Vand/mælk el. dansk vand på slump

Vend det hakkede kød op i en stor skål og rør det med salten til kødet er godt sejt. Tilsæt herefter løg, æg og mel og rør det godt sammen. Tilsæt mælk (vand/dansk vand, hvis du vælger at bruge det) der skal en del i fordi saltet suger væsken til sig. Rør det godt sammen og lad farsen hvile 15-30 minutter. 

Opvarm en stegepande med fedtstof og steg frikadellerne ved middelvarme til de er godt gennemstegte.

Stuvet hvidkål
500g hvidkål
3 dl vand
½ dl flydende margarine
2½ spsk. mel
3 dl mælk (ca,)
Salt & peber
Muskatnød

Flæk kålen, fjern stokken og de yderste blade og mål 500g op. Kålen snittes eller skæres i store stykker, der koges 20 minutter i let saltet vand.
Opvarm margarinen i en gryde, tilsæt melet og pisk det sammen. Tilsæt mælken, rør det sammen og lad saucen koge op og blive tyk. Krydr med muskatnød og smag til med salt og peber. 
Dræn vandet fra kålen og vend den i saucen og lad det varme igennem og blive cremet. Server med frikadeller og evt. rugbrød.

Bon appetit...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...