søndag den 23. oktober 2011

Hjemmelavet karrysuppe med kylling

Nu hvor efteråret virkelig har gjort sit indtog i det ganske land, så er det også blevet tid til efterårsmaden - altså suppe... Det er virkelig sjældent at vi får suppe både forår og sommer, men så tager vil til gengæld revanche, når efteråret melder sig... Jeg bliver ofte ret hurtigt træt af de der billige hønskekødssupper med kød og melboller - de er nu gode nok indimellem, men der må godt være lidt mere guf i og jeg VIL kunne smage råvarerne og ikke bare sådan en gang sjask!

Derfor søger jeg overalt efter lækre alternativer, men det er egentlig også en udfordring i sig selv, da jeg har en mand herhjemme, som er ganske skeptisk, når det kommer til at prøve nye ting... Denne gang ramte jeg vidst ret godt, da jeg fandt en lækker opskrift på en karrysuppe i madsektionen på Alt for damernes hjemmeside... Deres billede er også langt mere appetitvækkende end mit desværre - dårligt lys og dårligt kamera - DÅRLIG combo...

Suppen var et hit herhjemme og jeg vil da også gerne dele opskriften med jer her, for jeg lavede lidt modifikationer og så kan i altid lige klikke ind og tjekke den originale opskrift bagefter...

1 løg
2 gulerødder
1 bagekartoffel (eller 2 alm.)
1½ spsk olivenolie
1-1½ spsk karry (mellemstærk) jeg brugte en ostindisk karry
1 fed hvidløg, finthakket
1 stængel blegselleri, i tern
1 l hønsebouillon

2 kyllingebryster, skåret i små tern
1 stængel bladselleri, snittet i tynde skiver
2 gulerødder, i mindre tern
1 porre, snittet i skiver
1 lille dåse kokosmælk light
1½ spsk ingefær, fintrevet
salt og peber

Tilbehør: brød

Pil og hak løget fint. Skræl og skær gulerødder og kartoffel i mindre stykker. Rens blegselleristænglen og skær den i tern.

Opvarm dernæst olivenolien i en gryde og steg løgene møre ved svag varme nogle minutter, hvorefter karry og hvidløg tilsættes. Rist fortsat 1-2 min. Kom gulerødder, kartoffel og blegselleri i gryden sammen med hønsebouillon og læg låg på gryden. Kog suppen i ca. 20-25 min, indtil grøntsagerne er møre. Blend herefter suppen, så den får en jævn konsistens. Suppen hældes tilbage i gryden.

Skær kyllingen i tern og tilsæt den sammen med bladselleri, gulerødder, porre, kokosmælk og ingefær. Lad suppen koge ca. 8 min. til kyllingekødet er færdigtilberedt og grøntsagerne er møre men stadig har bid. Smag til med salt, peber.

Servér straks med brød.
Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...