Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet karrysuppe med kylling

Nu hvor efteråret virkelig har gjort sit indtog i det ganske land, så er det også blevet tid til efterårsmaden - altså suppe... Det er virkelig sjældent at vi får suppe både forår og sommer, men så tager vil til gengæld revanche, når efteråret melder sig... Jeg bliver ofte ret hurtigt træt af de der billige hønskekødssupper med kød og melboller - de er nu gode nok indimellem, men der må godt være lidt mere guf i og jeg VIL kunne smage råvarerne og ikke bare sådan en gang sjask!

Derfor søger jeg overalt efter lækre alternativer, men det er egentlig også en udfordring i sig selv, da jeg har en mand herhjemme, som er ganske skeptisk, når det kommer til at prøve nye ting... Denne gang ramte jeg vidst ret godt, da jeg fandt en lækker opskrift på en karrysuppe i madsektionen på Alt for damernes hjemmeside... Deres billede er også langt mere appetitvækkende end mit desværre - dårligt lys og dårligt kamera - DÅRLIG combo...

Suppen var et hit herhjemme og jeg vil da også gerne dele opskriften med jer her, for jeg lavede lidt modifikationer og så kan i altid lige klikke ind og tjekke den originale opskrift bagefter...

1 løg
2 gulerødder
1 bagekartoffel (eller 2 alm.)
1½ spsk olivenolie
1-1½ spsk karry (mellemstærk) jeg brugte en ostindisk karry
1 fed hvidløg, finthakket
1 stængel blegselleri, i tern
1 l hønsebouillon

2 kyllingebryster, skåret i små tern
1 stængel bladselleri, snittet i tynde skiver
2 gulerødder, i mindre tern
1 porre, snittet i skiver
1 lille dåse kokosmælk light
1½ spsk ingefær, fintrevet
salt og peber

Tilbehør: brød

Pil og hak løget fint. Skræl og skær gulerødder og kartoffel i mindre stykker. Rens blegselleristænglen og skær den i tern.

Opvarm dernæst olivenolien i en gryde og steg løgene møre ved svag varme nogle minutter, hvorefter karry og hvidløg tilsættes. Rist fortsat 1-2 min. Kom gulerødder, kartoffel og blegselleri i gryden sammen med hønsebouillon og læg låg på gryden. Kog suppen i ca. 20-25 min, indtil grøntsagerne er møre. Blend herefter suppen, så den får en jævn konsistens. Suppen hældes tilbage i gryden.

Skær kyllingen i tern og tilsæt den sammen med bladselleri, gulerødder, porre, kokosmælk og ingefær. Lad suppen koge ca. 8 min. til kyllingekødet er færdigtilberedt og grøntsagerne er møre men stadig har bid. Smag til med salt, peber.

Servér straks med brød.
Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo