I dag har været en rigtig efteråsdag med regn og rusk, sol og kulde og alt har bare indbudt til at blive indendøre, kravle under tæppet og bare se en film... Men eftersom vi lige er vendt hjem fra ferie, skulle køleskabet jo fyldes op, så det var på med rygsækkene og af sted med os...Vi lavede madplan inden vi gik hjemmefra, så vi vidste, hvad vi skulle have og besluttede os for, at i dag og i morgen skulle den stå på suppe og rester heraf...
Vi startede ud på råvaremarkedet omme på parkeringspladsen i Ågade - lige overfor Bone's. Det er altid fantastisk hyggeligt at komme derned og vi bliver hjerteligt modtaget. Boderne bugner altid med lækre sager og vi går faktisk aldrig tomhændet hjem. Det var heller ikke tilfældet i dag, men mere om det i et separat indlæg, men i kan da lige få en lille kigger på, hvad det var jeg blandt andet havde med hjem af godter (frugten er købt i Føtex i dag...)
Vi slog lige et smut forbi posthuset for at hente en dejlig pakke med kagegrej, som jeg havde fået hjem fra USA og skal bruge til en kommende bryllupskage... Dernæst gik turen på apoteket - jeg er stadig ikke blevet rask desværre, så der skulle indkøbes lidt til hovedpinen og Strepsils, så jeg forhåbentlig kan klare mig igennem weekenden og nå at blive frisk... Vi var da også lige forbi pigerne, som stod på Nytorv og solgte de lækreste cupcakes i forbindelse med Lyserød Lørdag og støt brysterne... Det lød til at det gik rigtig godt og sikke en dejlig stemning, der var dernede... Man blev helt glad i låget af det hele...
Til sidst stod Føtex for skud og her skulle der handles ind til hele ugen... Jeg glemte dog lidt ingredienser til en kage, som jeg skal i gang med til næste uge, så jeg må bare lige et smut i Netto i morgen... Elias sov næsten hele vejen gennem byen og da han vågnede var vejret klaret op og han sad op og kiggede ud af barnevognen det sidste stykke hjem... Han tog bare det hele til sig og synes det var dejligt...
Suppen, som vi skulle have til aftensmad, blev til en aspargessuppe... Jeg har ikke altid haft lige god erfaring med at lave den fra bunden af, men i aften skulle det være anderledes! Jeg fandt mig en opskrift, som ikke krævede de vilde ingredienser og så gik jeg ellers til gryderne...
Hjemmelavet aspargessuppe (4 pers.)
1 dåse aspargessnitter
30 g smør eller flydende margarine
3 spsk hvedemel
¾ liter hønsebouillon - jeg havde selv noget hønsefond i fryseren fra tidligere, så det brugte jeg ellers kan terningeboullion også sagtens bruges...
2 dl fløde - opskriften siger piskefløde, men da jeg synes det er blevet lige vel dyrt efter fedtskatten er trådt i kraft, valgte jeg en madlavningsfløde 8 % og det smagte fortræffeligt!
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
400 g frosne kødboller (kan optøs inden og puttes i suppen)
30 g smør eller flydende margarine
3 spsk hvedemel
¾ liter hønsebouillon - jeg havde selv noget hønsefond i fryseren fra tidligere, så det brugte jeg ellers kan terningeboullion også sagtens bruges...
2 dl fløde - opskriften siger piskefløde, men da jeg synes det er blevet lige vel dyrt efter fedtskatten er trådt i kraft, valgte jeg en madlavningsfløde 8 % og det smagte fortræffeligt!
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
400 g frosne kødboller (kan optøs inden og puttes i suppen)
Tilbehør: Hvidløgsflutes
Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en si - gem aspargesvandet. Tænd ovnen og læg hvidløgsbrødet på risten mens ovnen stadig er kold. Smelt smør/margarine, kom melet i og bag det sammen med aspargesvandet. Tilsæt derefter bouillon og lad suppen koge igennem ca. 5 min. Hæld fløde i og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med salt og peber. Kom aspargessnitter og kødboller i til sidst. Jeg plejer ikke at optø kødbollerne inden jeg putter dem i suppen. De kommer i frosne og så lader jeg suppen få lidt længere på varmen. Når suppen er færdig, passer det nogenlunde med at brødet også er færdig i ovnen, så sluk for ovnen, tag brødet ud og flæk det. Server sammen med suppen.
Bon appetit...
Det lyder til at være en let måde at lave aspargessuppe på - skønt!!!!!
SvarSletDet var bare SÅ nemt og virkelig lækker i smagen også - jeg havde lidt frygtet at det var et flop, men det var rigtig dejligt :)
SvarSlet