tirsdag den 2. april 2013

Bedre end Knorr???

Kan man godt det? Kæmpe mod sådan en mastodont af en færdig-pulver-blandingsret? Jeg har i hvert fald taget kampen op!

Ikke lige i forhold til Knorr's Bearnaise Sauce, for den er både junior og manden vilde med herhjemme, men til gengæld med en af deres andre kendte retter: Indisk Risret...

Jeg er slet ikke fan af deres risret - den er tør og så er der ROSINER i... Jeg kan nu godt lide rosiner - KOLDE rosiner, så hold venligst de små skiderikker ude af mit bagværk og min varme mad!

I aften vovede jeg pelsen og kreerede min helt egen risret - dog knapt så indisk, men lettere inspireret heraf og jeg må nok sige, at jeg er mere tilfreds med mit eget produkt end med Knorr's udgave plus denne ret kan laves på RESTER fra køleskab og fryser!


Så her får i også lige opskriften. Så er der lidt at tage udgangspunkt i, hvis man gerne vil prøve at gøre det selv.

Risret á la Agnethe
1½ dl ukogte ris
3 dl vand
salt

250g hakket oksekød
Karry efter smag
Chilipulver efter smag
Peber efter smag
Salt

2 små gulerødder
2 forårsløg (du kan også bruge ½ alm. løg)
1 tomat
1/4 squash
½ rød peberfrugt
1 fed hvidløg (2 hvis du rigtig godt kan lide hvidløg)
1 dl frosne majs
½ Gloster æble (eller et andet syrligt æble)

Tilbehør: soya sauce

Sæt først risene over at koge. Hæld vandet i en lille kasserolle, salt vandet og lad det koge op. Tilsæt herefter risene og lad dem koge ved høj varme til overfladen er fyldt med krater. Herefter slukkes der for risene og de koger færdig af sig selv på eftervarmen.

Hak alle grøntsager i mindre stykker (gulerødder, forårsløg, tomat, squash og peberfrugt) Varm en sauterpande op og steg gulerødder og forårsløg sammen.  Riv hvidløg ned i panden og rør rundt. Drys krydderierne over og lad dem stege med, så de bliver let brændt af og efterlader en let sød smag. Det hakkede oksekød smuldres ned i panden og steget til det bliver brunet.

Tilsæt dernæst tomat, squash og peberfrugt. Rør det godt sammen og lad det stege i et minut. De frosne majs tilsættes og steges med mens æblet skrælles, befris for kernehus og skæres i tern. Terningerne kommes op i panden og røres sammen med resten af ingredienserne. Lad det hele stege i to minutter og tilsæt tilsidst de kogte ris. Rør godt sammen og smag til med salt.

Server risretten med en god soya sauce til.

Bon appetit...

2 kommentarer:

  1. Aii det skal prøves. Jeg laver en risret med gulerødder og ananas, så en variation kan godt få lov at snige sig ind her. Tak

    SvarSlet
  2. Karin: Uhmm ananas - det var heller ikke en ringe idé... ELSKER varme ananas ;)

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...