Gulerodsboller

Søndag morgen er jo lig med hjemmebagt morgenbrød og selvom vi skulle have brunch i søndags, var det altså ikke nogen undskyldning for ikke at lave noget brød til...

Valgte faldt på en omgang gulerodsboller, som jeg fandt opskriften på i Amos Store Bagebog 2 og lige ændrede en smule til hvad jeg havde på lager af ingredienserne og lækre blev de! Næste gang tror jeg dog jeg vil prøve at lave dem uden koldhævning - det blev nogle små knallinger og selvom de havde en god krumme indvendig, så var der mest skorpe, så vi prøver lige en gang igen på et andet tidspunkt...

Men her kommer lige en opskrift, så kan i da også prøve at eksperimentere...

Gulerodsboller
ca. 12 stk.

300g hvedemel (oprindeligt 400g)
100g revne gulerødder (oprindeligt 200g)
100g havregryn
75g solsikkekerner (jeg brugte græskarkerner)
2 dl ymer (jeg brugte yoghurt naturel)
1 dl lunken vand
50g gær
1 spsk brun farin
2 tsk salt

Hæld vand og ymer i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt farin, solsikkekerner og revet gulerod.

Ælt først havregryn og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord og ælt den igennem.

Del dejen i 12 stykker og form til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket i ca. 30 minutter.

Pensel med æg eller mælk og bag bollerne i en 220 grader (200 grader ved varmluft) forvarmet ovn i ca. 15 minutter. Afkøles på en rist og serveres lune med smør.

Bon appetit...


Kommentarer

Andre har også læst