onsdag den 24. april 2013

Søndagsknuder og maven...

Jaaa jeg ved det, godt! Jeg er en smule bagud, men sådan er det, når der er tonsvis af ting der skal nås inden bededagene melder sig, svigermor kommer på besøg, Elias skal til ørelægen og så starter praktikken i NÆSTE uge!!! Jeg GLÆDER mig som et lille barn til at få noget at rive i igen, selvom det er en smule intimiderende, at det denne gang er hos en noget større virksomhed, jeg skal gøre mit virke...

Søndag morgen skulle der bare slappes af og hygges inden vi skulle have været i IKEA for at kigge på en sovesofa... Det kom vi ikke fordi bussen var fyldt med barnevogne og vi ikke gad vente ½ time på den næste bus - det ville simpelthen blive for sent i forhold til Elias' middagsmad og lur...

Men vi nåede da at hygge med lækkert morgenbag. Jeg havde sat en dej til koldhævning aftenen før, så det eneste der skulle gøres var at knudre dejen, lade bollerne hæve og så bage dem... Det var SÅ lækkert! Jeg kan slet ikke udtrykke hvor begejstret jeg er for friskbagt søndagsbrød og det samme er den lille familie... Det skal der bare være tid til!

Denne gang ville jeg prøve en anderledes opskrift. Det behøver ikke altid være det hvide brød, der er i højsædet plus jeg har så mange korn, gryn og flager herhjemme, at det halve kunne være nok. Noget af det skulle bruges og det blev det.

Valget faldt på nogle lækre morgenknuder, hvor mit udgangspunkt er taget i Sif Orellanas opskrift "Sunde knuder med flager" fra hendes bog Greven, Kammerjunken og den dragende Citronmåne. Der var enkelte ingredienser jeg ikke havde hjemme og derfor er opskriften justeret en smule til det jeg havde.


Søndagsknuder
10 stk.

5 dl vand
10g gær
2 tsk. groft salt
1 spsk. mørk sirup (dette havde jeg ikke hjemme, så det blev til en ahornsirup i stedet)
100g hirseflager
225g durummel (jeg skiftede ud med en sigtemel)
ca. 300g italiensk hvedemel

Drys: majsgryn eller rugflager (jeg brugte speltflager)

Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt hirseflager, sirup og salt. Rør det godt sammen og tilsæt først durummelet (sigtemel i mit tilfælde) og dernæst hvedemelet til dejen. Dejen skal æltes rigtig godt igennem - den er stadig ret klistret, når du er færdig, men det er meningen. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke eller film og sæt den i køleskabet natten over.

Næste dag hældes dejen ud på et meldrysset bord. Den æltes lige igennem med lidt mere mel (dejen er MEGET klistret stadigvæk) og deles i 10 stykker. Stykkerne rulles ud til lange slanger og der slås en knude på dem. Her bliver du nødt til at bruge rigeligt med mel, hvis det skal kunne lade sig gøre! Vend enderne ind under bollen.

Læg bollerne på et stykke bagepapir og lad dem hæve i en halv times tid under et fugtigt viskestykke. Opvarm ovnen til 225 grader og lad en bageplade sidde i og blive varm imens. Pensl bollerne med lidt vand eller mælk og drys med gryn eller flager. Træk forsigtigt bagepapiret med bollerne over på bagepladen fra ovnen og lad dem bage i ca. 15-20 minutter.


Ellers går det nu okay roligt for sig herhjemme, selvom der er en del, der skal nås. Maven vokser stødt og lillepigen er aktiv, hvilket jo er et godt tegn omend lidt hårdt for moderen indimellem...

I morgen rammer jeg den 23. uge i graviditeten. Lillepigen måler nu cirka 25 cm og vejer ca. 600g. Om ikke så længe skal jeg til min næste lægeundersøgelse (25. uge) og så går der igen et godt stykke tid før jeg skal tilses af en lægefaglig eller sundhedsprofessionel. Det overasker mig, at der denne gang er så langt mellem besøgene - det var der ikke første gang jo, men sådan er det åbenbart, når man har prøvet det før...

Jeg synes maven er ved at være stor nu og har lidt svært ved at forestille mig, at den skal blive større, men nå ja, det sker jo helt af sig selv, så der er jo ikke meget at stille op! Sådan så den ud i går, uge 22+5:


4 kommentarer:

 1. De ser skønne ud! og hvor er maven bare ved at blive fiiiin :o) Skønt med en lille aktiv pige derinde :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde :D
   Ja, det er rigtig dejligt, at jeg kan mærke hende og da Elias ikke var nær så aktiv, så håber jeg lidt på hun er hans modsætning: en storspisende syvsover ;)

   Slet
 2. De ser lækre ud de boller, uhmmm!! Her i huste er vi også vilde med friskbagt weekend boller.
  Du er velkommen til at kigge forbi min blog, her er også en god opskrift på rustike morgen boller!!!

  http://kaerholmkrea.blogspot.dk/search/label/Br%C3%B8d
  VH Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa
   Tusind tak :) De smager altså også bare rigtig godt og kan med fordel varmes på risten dagene efter :)

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...