Gæstemad...

I weekenden havde vi gæster til aftensmad og spilaften. Det var en super hyggelig aften og jeg præsterede at lave nogenlunde god mad dertil...

Manden havde egentlig bestemt hovedretten, mens jeg stod helt og holdent for desserten. Vores gæster kom så med vin til maden også kunne vi ellers gå om bord i:

Mørbradbøffer a la cremet brun champignonsauce på smørstegt toast med 
dampede bønner og gulerødder


Ja de dampede grøntsager kom godt nok ikke lige med på billedet og selvom det ser herrens ud, så smager det ganske syndigt godt!

Chokolade kokotte med blødende hjerter og friske jordbærHjerterne blev ikke helt så blødende, som de kunne have været, men alt i alt var det en god dessert. Dog lidt tung ovenpå hovedretten... Den ville sagtens kunne begå sig med en kugle lækker vanilleis ovenpå men jordbærrene gjorde sig glimrende som supplement til "kagen".

Opskriften på hovedretten er tyv-lånt af mandens onkel, som serverede det til nytårsaften forrige år. Derfor er der ikke rigtig mål på - det er noget man skal føle og smage sig frem til. Desserten kommer fra en herlig lille kogebog fra Le Creuset jeg fik fat i gennem Amazon.co.uk, da jeg i sin tid købte mine minigryder fra Le Creuset og mon ikke lige der er plads til en deler i indlægget her også...

Mørbradbøffer a la cremet brun champignonsauce på smørstegt toast 
(4 pers.)

1½ mørbrad, pudset
Mel
Salt og peber
Smør
1 pakke brune champignoner
ca. 2 spsk. mel
Mælk
2 x 2 tern Maggi terninger (bouillon)
Sovsekulør

1 toastbrød
Smør

Forbered champignonerne - tør dem af for snavs med køkkenrulle og skær dem i skiver. Stil dem til side.

Puds mørbraden, skær den ud i bøffer og brug enten en kødhammer eller hånden til at gøre bøfferne flade.  Bland salt og peber i mel og vend bøfferne heri. Opvarm en stor stegepande eller sauterpande med smør og læg bøfferne heri. Steg bøfferne til de er gyldne og sprøde på begge sider. Læg dem til side i et ovnfast fad. 

Sæt panden tilbage på varmen og tilsæt lidt ekstra smør. Hæld champignonerne på panden og lad dem stege til de er gyldne. Tag dem af panden igen. Tilsæt lidt nyt smør på panden.

Hæld melet i panden og pisk det sammen med smørret. Lad det stege lidt, så melsmagen fortager sig og tilsæt herefter mælk og lad saucen tykne. Du kan vælge at opløse terningerne i halv vand af, hvad der står på pakken eller du kan putte dem direkte i panden og lade dem opløses der. Lad saucen koge igennem og blive den konsistens du kan lide. Tilsæt sovsekulør og smag til med salt og peber. Hæld saucen over mørbradbøfferne og sæt det i ovnen ved 150 grader og hold det lunt mens brødet ristes.

Find en grillpande frem. En alm. stegepande kan også bruges, der skal man bare være mere opmærksom på varmen. Smør skiverne af toastbrød på begge sider med smør og læg dem så på panden og rist dem til de er gyldne på begge sider. Server straks med mørbradbøfferne.

Bon appetit...

Chokolade kokotte med blødende hjerter og friske jordbær
(4 pers)

4 minigryder eller store ramakiner

220g bitter sød chokolade (54% brugte jeg)
185g smør
4 store æggeblommer
4 store hele æg
115g sukker
100g mel

Forvarm ovnen til 200 grader.
Smør minigryderne med smør og sæt dem til side.

Mål smør og chokolade op i en skål og sæt det over vandbad. Lad det smelte sammen og blive til en lækker blød blanding. Lad det køle lidt ned.

Tag en stor skål og pisk æggeblommer og æg sammen. Pisk herefter en teskefuld sukker i ad gangen. Pisk indtil æggene har tredobbelt volumen og har en lys gul farve. Det kan godt tage et stykke tid ved håndkraft, så jeg anbefaler at bruge en håndmixer.

Vend chokolade og æggemassen forsigtigt sammen og si melet i lidt ad gangen, mens du stadig vender dejen forsigtig sammen.

Fordel dejen i de fire minigryder, sæt dem i ovnen og bag dem i ca. 12-15 minutter. Når desserten er færdig er dejen svulmet op og midten kan ikke bevæge sig, når du flytter på gryderne.

Drys med kakaopulver, pynt evt. med friske jordbær og server straks mens de er lune.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Uh, det ser skønt ud :o) og bestemt en lækker menu til en spilaften - jeg vil gerne have en indbydelse næste gang ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er en aftale! Thomas savner virkelig nogle at spille brætspil med ;)

      Slet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst