Læskende drik...

Sjovt, når jeg tænker på ordet læskende, så tænker jeg altid på sodavandsisen Kæmpe Læske fra Præmier Is... Det var nok den is sammen med Kæmpe Eskimo, som jeg spiste mest som barn... Uhmmm nu glæder jeg mig helt til sommer!

Men det var slet ikke det jeg ville fortælle om i dette indlæg... Nææ jeg mangler stadig et lille hængeparti fra min frokost med Camilla og det er ganske simpelt den flydende forfriskning vi fik til maden.

Jeg elsker selv at lave drikke - mest fordi jeg lige nu venter mig og gerne holder mig fra koffein og kunstige sødestoffer - men det er nu rart indimellem at kunne diske op med andet end den cola (eller andet) man lige har købt... Så allerede for et stykke tid siden besluttede jeg mig for, at få afprøvet en opskrift på ice tea også nu, hvor vi går varmere tider i møde er det jo godt selv at kunne lave alternativer.

Jeg lavede denne te med en roiboos vanilla te - du kan lave det med mange forskellige slags te, jeg tog bare udgangspunkt i min ynglings, så prøv dig frem... Jeg nåede desværre ikke selv at få taget billede af herligheden, så det er lige lånt hos Camilla (som er tosse god til det der med de billeder).


Roiboos Vanilla Ice Tea
1 liter

5-6 teposer (jeg brugte løs te og brugte 5 tsk.)
½ liter kogende vand
sukker til tilsmagning
½ liter koldt vand
Isterninger
citronbåde eller skiver

Hæld kogende vand over teposterne og lad det stå og trække i 4 minutter. Roiboos kan med fordel trække 8 minutte, da denne te er ret mild i smagen og ikke får en bitter eftersmag.

Opløs sukker i teen, mens den stadig er varm og lad den køle ned.

Fortynd teen med koldt vand, smag endeligt til med vand og sukker, læg et par citronbåde eller skiver i kanden og lad teen trække yderligere i køleskabet til teen skal bruges (kan med fordel laves dagen før, den skal bruges).

Server isteen med isterninger evt. til en lækker frokost eller tag den med på picnic.

Kommentarer

  1. Det smagte nu altså også skønt! Tak for de søde ord om mine billeder, men som jeg plejer at sige, så er det vist mest udstyrets skyld ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde! Ja, jeg var også ret vild med den og lur mig om den ikke komme på bordet igen i løbet af sommeren :D

      Slet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst