Overskriften siger lidt sig selv... normalvis spiser jeg min havregrød med et ton sukker, en smørklat og med et stort krus mælk til, for sådan har jeg altid gjort! Men da jeg købte tranebær til boller i sidste uge, så jeg, at de i Super Brugsen havde tørrede kirsebær og så endda på tilbud sammen med tranebærrene. Det måtte jeg prøve og tænkte, jeg nok skulle få dem brugt til et eller andet...
En morgen, hvor jeg for en gangs skyld havde god tid, lavede jeg så lige en portion havregrød til mig selv og bestemte mig for at prøve med kirsebærrene, men det var lidt tamt alene, så jeg skar lige et æble i tern og dryssede ud over og jeg havde en rest mandler, som jeg lige hakkede og de kom med oveni... Færdigt arbejde, så var det bare at sætte tænderne og UHMMMMM siger jeg bare! Det smagte ganske enkelt himmelsk! Det er bestemt ikke sidste gang det skal spises og det er mindst lige så sødt og godt som den traditionelle måde at få grøden på og jeg manglede slet ikke min smørklat...
I får lige min lille opskrift på herligheden her:
Havregrød med æbler, mandler og tørrede kirsebær
1 pers.
1 dl havregryn (gerne økologisk)
1 dl vand
1 dl mælk (din foretrukne af slagsen)
lidt salt
½ æble
1½ tsk. tørrede kirsebær
1½ tsk. hakkede mandler
Kog vand og hæld over mandlerne og smut dem herefter. Hak mandler og tørrede kirsebær.
Vask æblet grundigt og skær det i tern.
Hæld havregryn, vand og mælk i en gryde, lad det koge op til det bliver en let tyk grød og tilsæt lidt salt. Server grøden i en dyb tallerken. Drys med hakkede mandler, kirsebær og æbletern.
Bon appetit...
En morgen, hvor jeg for en gangs skyld havde god tid, lavede jeg så lige en portion havregrød til mig selv og bestemte mig for at prøve med kirsebærrene, men det var lidt tamt alene, så jeg skar lige et æble i tern og dryssede ud over og jeg havde en rest mandler, som jeg lige hakkede og de kom med oveni... Færdigt arbejde, så var det bare at sætte tænderne og UHMMMMM siger jeg bare! Det smagte ganske enkelt himmelsk! Det er bestemt ikke sidste gang det skal spises og det er mindst lige så sødt og godt som den traditionelle måde at få grøden på og jeg manglede slet ikke min smørklat...
I får lige min lille opskrift på herligheden her:
Havregrød med æbler, mandler og tørrede kirsebær
1 pers.
1 dl havregryn (gerne økologisk)
1 dl vand
1 dl mælk (din foretrukne af slagsen)
lidt salt
½ æble
1½ tsk. tørrede kirsebær
1½ tsk. hakkede mandler
Kog vand og hæld over mandlerne og smut dem herefter. Hak mandler og tørrede kirsebær.
Vask æblet grundigt og skær det i tern.
Hæld havregryn, vand og mælk i en gryde, lad det koge op til det bliver en let tyk grød og tilsæt lidt salt. Server grøden i en dyb tallerken. Drys med hakkede mandler, kirsebær og æbletern.
Bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...