Gå videre til hovedindholdet

Kristines Havreknuder med surdej

Da jeg så denne opskrift (og dertilhørende billeder) inde hos Kristine måtte jeg straks afprøve den. Surdejen Olivia stod dog og skulede ondt af mig (fordi jeg ikke lige havde fået brugt hende og suppleret op på det sidste) så jeg spurgte kækt Kristine om det kunne lade sig gøre at bruge surdejen i opskriften og hokus pokus, så havde hun da lige målene på hvordan jeg erstattede lidt gær med min surdej og så kunne jeg ellers gå i gang!

Jeg kan VARMT anbefale opskriften her - brødene blev uovertrufne og min familie grovspiste af dem... De tog ingen tid at lave og hævetiden er minimal - brød lige efter mit hoved og temperament!

Nu vil jeg så lige dele opskriften med jer, som jeg lavede den med Olivias kraft...

Kristines Havreknuder med surdej (10 stk.)
10 g. gær
2 dl surdej
2 dl. mælk
2 dl. lunken vand
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
½ dl. olie
4 dl. havregryn
ca. 500 g. hvedemel


Gæren røres ud i vand og mælk og tilsættes surdejen. Rør det hele godt sammen og tilsæt dernæst sukker, salt og olie. Lad det hele blande sig godt sammen og tilsæt så havregryn og hvedemel. Er dejen stadig for klæg når du har tilsat de 500 g. hvedemel, kan du tilsætte lidt ekstra og ælt så dejen godt igennem.
 
Min var ikke klæg, tværtimod havde jeg nok tilovers til lige at ælte igennem med og til at drysse hæveskålen med også plus æltning efter hævning, så vær opmærksom på at du ikke kommer til at mætte dejen alt for meget heller.
Stil dejen til hævning et lunt sted og under klæde i ca. 30 min. hvorefter den deles ud i 10 ca. lige store dele. Hver del rulles ud til en pølse, som formes til en knude. Dette gøres ved ganske enkelt at binde en knude på pølsen og til slut hæfte den ene ende op over knuden og den anden ende ind under knuden.
Når knuderne er lavet stilles de til hævning på to beklædte bageplader i ca. 30 min. yderligere. Herefter pensles de med et sammenpisket æg og bages så ved 200 grader i ca. 15 min. 
 
Bon appetit...
 
 

Kommentarer

  1. Lækkert :-) og hvor er det skønt, at de blev lækre med surdej også. Det tror jeg da lige,at jeg også selv skal afprøve ;-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh