Gå videre til hovedindholdet

Så lykkedes det ENDELIG!!!

Jeg har bare aldrig kunne det der med at bage rugbrød! Det er altid blevet stenhårdt, ikke rigtig gennembagt og generelt nogle fæle fiaskoer... Men nu kan jeg prale af, at have bagt mit allerførste vellykkede rugbrød og det takket være Claus Meyer! ja og min surdej...


Jeg er virkelig stolt og kan fortælle at rugbrødet er super godt til øllebrød også - det falder i hvert fald i rigtig god jord hos den bette herhjemme!

Vil lige dele opskriften fra Meyers Bageri (men tekst lånt HER) med jer også, så i selv kan få gang i en omgang hjemmebagt rugbrød...

Lyst rugbrød (3 stk.)

1,1 liter vand
30 g gær
1 dl surdej
900 g hvedemel
1,1 kg rugmel
30 g havsalt

Forme på 1½ liter
Olie til pensling af forme
Lidt smeltet smør til pensling af brød efter bagning

Rør gæren ud i lunken vand og rør surdejen i.

Rør salt, hvedemel og rugmel i og ælt dejen grundigt (10 minutter ved håndkraft og lidt kortere på en køkkenmaskine). Lad dejen forhæve 3 timer tildækket.

Form dejen til et brød og læg det i en oliesmurt, 1½ liters form. Lad det hæve, til det når kanten af formen, ca. 2-3 timer.

Bag brødet i 45-50 minutter ved 180 grader (det skal lyde hult, når du banker under bunden af det, når det er færdigt). Pensl med smeltet smør på ovenpå for at give en flot, blank overflade. Lad brødet køle af på en rist.
 
Rigtig god bagelyst!

Kommentarer

 1. Det er bare så skønt når det lykkes :)
  Her fungerede jeg og Meyer dog ikke sammen, men har alligevel endelig langt om længe fået lavet et super godt rugbrød, har en ny portion over. Det er altid rart når noget man har forsøgt længe lykkes :)
  Tillykke med dit nye rugbrød :)
  KH Micha

  SvarSlet
 2. Dejligt, at det lykkedes for dig :) Kan se, at du har luret opskriften fra min blog, så det er jo dejligt at se, at du kunne bruge mine tilføjede noter til noget :)
  Jeg er tosset med Claus Meyers bageopskrifter, og har stadig en del, jeg skal have afprøvet, så måske er der flere, du kan bruge. Selvom der er meget hævetid i hans opskrifter, er det totalt ventetiden værd!

  Flot blog i øvrigt. Er glad for, at du tilmeldte dig min, så jeg fandt dig. Glæder mig til at kigge lidt rundt på din i dag :)

  SvarSlet
 3. Altså kan da godt blive lidt misundelig når det er lykkes både for dig og min søs.. Jeg vil også!
  For det ser da ikke mindre end skønt ud sådan et hjemmebagt rugbrød :)

  SvarSlet
 4. Hejsa Micha
  Ja, det er fantastisk når det lykkes! Er bare SÅ glad - jeg har ikke brugt Meyers surdej, men den surdej jeg selv linker til og det har bare givet et fantastisk resultat :)

  SvarSlet
 5. Hejsa Christina
  Jeg har skam Meyers bagebogen selv, men fandt din blog, hvor du havde skrevet den ned, for når dovenskaben længe leve, så gad jeg ikke rigtig skrive den ind fra bogen af ;)
  Men lækker blog og helt sikkert en jeg vil følge :)
  Tak for de søde ord!

  SvarSlet
 6. Søde Bianca - det skal nok lykkes, bare bliv ved med at prøve :D og så smager det SÅ meget bedre end køberugbrød ;)

  SvarSlet
 7. Nej jeg kan se, at du har kopieret teksten, det er derfor, jeg kunne se, du har luret opskriften hos mig, fordi jeg godt nok har skrevet hans opskrift, men jeg har tilføjet mine egne noter :)
  Tak for rosen til min blog, det sætter jeg pris på :)

  SvarSlet
 8. Hej Christina, ja, det var også det jeg skrev, for jeg var lige doven nok til at skrive den over fra bogen selv og når du havde skrevet den så fin på din blog, var den jo nem at låne ;)
  Men fair nok - ret skal være ret og jeg skriver at jeg har lånt opskriften fra dig...

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo