Gå videre til hovedindholdet

Vafler a´la Anne au Chocolate

Som en del af at få brugt mine rester og undgå madspild leder jeg altid efter inspiration til nye spændende ting jeg kan lave med de rester jeg har liggende og specielt overmodne bananer har jeg mega svært ved at få brugt... Jeg bryder mig ikke om at spise bananerne, når de får de der brune pletter og der er altså også grænser for, hvad jeg vil tilbyde min søn af banan selvom han lystigt guffer det i sig...

Nu har vi jo også fået fast ritual med gode mellemmåltider herhjemme og så dumpede denne opskrift simpelthen lige ind på min skærm som sendt fra himlen og den skulle bare afprøves. Vaffeljernet blev støvet af og dejen blev rørt - kan i gætte jer til hvilke to utålmodige sjæle jeg måtte kæmpe med at holde ude af køkkenet mens jeg bagte... Ihh de ville SÅ gerne nippe til de færdigbagte vafler, men jeg stod fast og de måtte pænt vente til vi kom til bords og så blev der ellers bare guffet - det var himmelsk!

Absolut ikke sidste gang disse himmerigs mundfulde bliver serveret herhjemme!

Nå, men opskriften er tyvstjålet fra Annes blog HER med en enkelt lille modifikation, vi er nemlig ikke så gode til blå birkes herhjemme (læs: manden er kræsen!)

Selvom i nok gerne vil ind og kigge hos Anne au Chocolate også, så får i alligevel lige opskriften her:

Til 4 vaffel brugte jeg:
3 små overmodne banan, moset
3 æg
60 g mandelmel
1 spsk alm. birkes
1/4 tsk kanel

Bland alle ingredienserne sammen og bag vaflen i vaffeljernet, til den er fin gylden.

Server vaflen lun med valgfrit tilbehør. Jeg valgte lidt æble- og pæretern sammen med en skefuld cremefraiche og en lækker mørk chokolade revet på toppen og det var bare så lækkert!

Bon appetit folkens!


Kommentarer

  1. De lyder ellers lækre!! og som et godt mellemmåltid!

    SvarSlet
  2. Hold da op.. Har slået ikke fået opdateret mig herinde på din skønne blog!
    Hvor ser de vafler altså lækre ud, men Annes blog er bestemt også et besøg værd. Man savler jo :)

    SvarSlet
  3. Hejsa Ann
    Jaa de er bare så skønne du drømmer slet ikke om det og de der birkes giver en god knas :D

    SvarSlet
  4. Jamen Bianca, det skal du da slet ik tænke på! jeg får jo heller ikke skrevet voldsomt meget hos dig lige for tiden :)
    Men ja, Annes blog er bare SÅ lækker, det er næsten farligt at bevæge sig derind!

    SvarSlet
  5. Hejsa Anne
    Velkommen på bloggen og tak for de søde ord og ikke mindst for opskriften :D Den er rigtig god og bliver brugt flittigt! :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh