Gå videre til hovedindholdet

Hjemmlavet saftevand - nektarin og hindbær

For første gang har jeg kastet mig ud i saftlavningens kunst, hvilket var lidt omstændigt, når man kun har en saftpose tilrådighed og ingen stativ! Men der kom en hel liter god saft ud af mine anstrengelser og jeg er en smule stolt, for det smagte SÅ lækkert!

Grunden til at jeg måtte kaste mig over dette projekt var, at jeg i kådhed havde købt en hel kasse nektariner i sidste uge for så at finde ud af, at det er lidt for tidligt at købe dem for de var skisme stadig sure selvom de blev modne! Vi havde haft held med dem vi har købt i løssalg, de var både saftige og søde og lige noget for både Elias og mig, men nektarinerne fra kassen var noget nok en drøj omgang! Jeg ville gerne lave noget ud af dem, som Elias også kunne få glæde af og når saften nu er hjemmelavet, tilsat minimalt med sukker og ikke gives i store mængder, så tænkte jeg, at det da ikke kunne skade og vi er vilde med den! Den er hverken for sur eller for sød og hindbærrene giver en lækker note af friskhed!

Jeg lavede saften sådan lidt udfra hvad jeg forestillede mig kunne være godt, så det er lidt cirkamål jeg bruger i opskriften, som i da ikke skal snydes for heller...


Nektarin/hindbær saft
1 liter

Du skal bruge:
8-9 nektariner (gerne ikke for søde)
1 pose frosne hindbær
8 dl vand
250g sukker

1 saftpose (og for nemhedens skyld et stativ også!)
1 glasflaske

Nektarinerne skylles og skæres i små stykker og kommes op i en stor gryde. Hæld hindbærrene ned til og overhæld det hele med vand. Jeg kogte vandet først for at få hurtigt kog i frugterne. Kog i 20-25 minutter under let omrøring og under låg.

Når frugten er godt kogt ud, hælder du hele molevitten igennem saftposen og lader det stå nogle timer. Det er selvfølgelig meget nemmere og tidsbesparenede, hvis du har en saftkoger, men denne metode fungere ganske udmærket for mig, som bor i lejlighed og ikke har plads til sådan et monster!

Når saften er løbet igennem posen, presser du lige posen for det sidste og kassere frugten eller fryses ned til brug til evt. marmelade på et senere tidspunkt. Saften kommes op i en gryde og varmes op til kogepunktet, hvor sukkeret tilsættes. Blandingen koges igennem til sukkeret er opløst.

Bruger du saften inden for relativt kort tid kan du nøjes med at hælde den på en skoldet flaske, men hvis du lige som jeg ikke er så hurtig til at få drukket saften, kan du skylle flasken med atamon efter anvisning på flasken. Dette hjælper til en lettere konservering. Saften hældes på flasken og skal stå åben til det er kølet lettere af. Først herefter skrues låget på og flasken opbevares i køleskabet.

Blandes op med vand i dit foretrunke blandingsforhold. Mit er 2 dl. saft til 8 dl. vand...

Rigtig god fornøjelse med safteriet...

Kommentarer

 1. Super idé til brug af de ellers lidt sure nektariner :)
  Det må da prøves af en dag :)

  SvarSlet
 2. Det lyder jo både lækkert og supernemt.... hvis altså man har et stativ ;) Jeg har hverken pose eller stativ, men er ret fristet til at skaffe det.. :)

  Tak for en letforståelig opskrift og fremgangsmåde :)

  SvarSlet
 3. Bianca: Det synes jeg bestemt du skal gøre :D Det er en fryd at have hjemmelavet saft i køleskabet og fordi jeg laver det på den måde kan jeg lave en ny flaske når den gamle løber tør - easy peacy ;)

  SvarSlet
 4. Helle: Velbekomme! Håber da bestemt du har lyst til at prøve - posen jeg har købt er af bomuld og kostede mig 30 kr. jeg ved ikke helt hvad stativet koster, men det kan ikke være voldsomt meget dyre, tror jeg ikke... og så køre du bare på skinner derfra ;) Håber du tager mod til dig og prøver det af :D

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh