I forbindelse med den sidste prøvesmagning jeg lavede havde brudeparret valgt en variant med nøddebund og jeg lovede, at jeg nok ville poste opskriften her på bloggen, så i andre bageglade væsner også kan få glæde af det og som sagt, så gjort...
Lyse lækre nøddebunde
Opskriften passer til en 25 cm springform og giver 3 bunde - du skal bruge:
250g hvedemel
200g sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
2 æg
175g smeltet smør
2½ dl kærnemælk
100g hasselnødder
Hak hasselnødderne til mel i en minihakker, blender eller foodprocessor. Pisk æg, vanillesukker og sukker sammen til en cremet masse. Bland i en anden skål hvedemelet, bagepulver og natron. Rør det godt sammen og si det i æggemassen. Tilsæt herefter det smeltede smør og rør sammen. Herefter tilsættes de melede hasselnødder og kærnemælken og det hele røres rigtig godt sammen.
Fordel dejen i en springform, bag ved 170 grader i en forvarmet ovn i ca. 35 minutter eller til den er færdigbagt. Hold øje med kagen for lige pludselig går det stærkt, så sæt hellere uret på 25 minutter og prøv så at stikke i kagen.
Rigtig god bagelyst.
Lyse lækre nøddebunde
Opskriften passer til en 25 cm springform og giver 3 bunde - du skal bruge:
250g hvedemel
200g sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
2 æg
175g smeltet smør
2½ dl kærnemælk
100g hasselnødder
Hak hasselnødderne til mel i en minihakker, blender eller foodprocessor. Pisk æg, vanillesukker og sukker sammen til en cremet masse. Bland i en anden skål hvedemelet, bagepulver og natron. Rør det godt sammen og si det i æggemassen. Tilsæt herefter det smeltede smør og rør sammen. Herefter tilsættes de melede hasselnødder og kærnemælken og det hele røres rigtig godt sammen.
Fordel dejen i en springform, bag ved 170 grader i en forvarmet ovn i ca. 35 minutter eller til den er færdigbagt. Hold øje med kagen for lige pludselig går det stærkt, så sæt hellere uret på 25 minutter og prøv så at stikke i kagen.
Rigtig god bagelyst.
Uh, de lyder spændende! De ryger vist lige i inspirationsmappen :o)
SvarSlet