ROMKUGLER....
Eller det gør der i hvert fald herhjemme, for jeg går ikke ind for at smide ganske lækre kagerester fra udskåret kage væk, så jeg gør ligesom bageren og gemmer alle mine kagerester (i fryseren) til der er nok til at producere en omgang romkugler eller hvad jeg nu ellers kan finde på at putte i af diverse ting og sager...
Denne gang blev det til Rom-Mandelkugler...
Da jeg ikke lige havde tilstrækkeligt med rom ekstrakt hjemme, måtte jeg bare være opfindsom og greb mandel ekstrakten, som stod ved siden af og lurede og voila! KUGLER! Opskrift siger du? Her er den:
Rom-Mandelkugler
Du skal bruge:
Kagerester (jeg brugte chokoladekagebunde)
5-6 spsk. jordbær eller hindbærmarmelade (eller brug den marmelade du bedst kan lide)
1/4 flaske rom ekstrakt
1/2 flaske mandel ekstrakt
Farverig krymmel til at rulle i
Put kageresterne i en foodprocessor og kør det indtil kagen er helt krummet i konsistensen. Tilsæt så marmeladen og ekstrakterne og lad det formes til en dej.
Rul dejen til passende størrelse kugler og tril dem i krymmel. Læg dem i en bøtte og opbevar dem på køl indtil de skal spises. De smager bedst afkølede.
Eller det gør der i hvert fald herhjemme, for jeg går ikke ind for at smide ganske lækre kagerester fra udskåret kage væk, så jeg gør ligesom bageren og gemmer alle mine kagerester (i fryseren) til der er nok til at producere en omgang romkugler eller hvad jeg nu ellers kan finde på at putte i af diverse ting og sager...
Denne gang blev det til Rom-Mandelkugler...
Da jeg ikke lige havde tilstrækkeligt med rom ekstrakt hjemme, måtte jeg bare være opfindsom og greb mandel ekstrakten, som stod ved siden af og lurede og voila! KUGLER! Opskrift siger du? Her er den:
Rom-Mandelkugler
Du skal bruge:
Kagerester (jeg brugte chokoladekagebunde)
5-6 spsk. jordbær eller hindbærmarmelade (eller brug den marmelade du bedst kan lide)
1/4 flaske rom ekstrakt
1/2 flaske mandel ekstrakt
Farverig krymmel til at rulle i
Put kageresterne i en foodprocessor og kør det indtil kagen er helt krummet i konsistensen. Tilsæt så marmeladen og ekstrakterne og lad det formes til en dej.
Rul dejen til passende størrelse kugler og tril dem i krymmel. Læg dem i en bøtte og opbevar dem på køl indtil de skal spises. De smager bedst afkølede.
Jeg er fuldstændig enig i denne indstilling ;)
SvarSletBurde bage en kage...... altså.. bare for at have rester, ik? ;-)
SvarSletSer super lækkert ud :-D
Der er bare ikke noget mere lækkert kage end romkugler... altså hvis man spørger mig :-D
SvarSletRigtig god weekend til dig, søde Agnethe!
Er enig med Helle - måske man skulle bage en kage bare for at få rester til romkugler :D
SvarSletÅh nej hvor ser de lækre ud!
SvarSletMåske skulle jeg også lige få bagt kage, så jeg kan lave romkugler :-P
@ Bianca - hvorfor vidste jeg lige at du ville være det ;)
SvarSlet@ Helle, ja man fristes næsten ikke sandt ;) og tusind tak!
@ Anja, Tusind tak søde! Det er bare lækkert og hvorfor ved jeg egentlig ikke, men måske er det fordi de er så meget nemmere at spise end en flødekage ;)
@ Sabrina - hehe du går bare i gang, så glæder jeg mig til at læse om både kage og romkugler hos dig ;)
@ Astrid, tusind tak skal du have :D Bag du bare løs hehe, det er det hele værd!