Gå videre til hovedindholdet

Efter kage kommer....

ROMKUGLER....

Eller det gør der i hvert fald herhjemme, for jeg går ikke ind for at smide ganske lækre kagerester fra udskåret kage væk, så jeg gør ligesom bageren og gemmer alle mine kagerester (i fryseren) til der er nok til at producere en omgang romkugler eller hvad jeg nu ellers kan finde på at putte i af diverse ting og sager...

Denne gang blev det til Rom-Mandelkugler...






Da jeg ikke lige havde tilstrækkeligt med rom ekstrakt hjemme, måtte jeg bare være opfindsom og greb mandel ekstrakten, som stod ved siden af og lurede og voila! KUGLER! Opskrift siger du? Her er den:

Rom-Mandelkugler

Du skal bruge:
Kagerester (jeg brugte chokoladekagebunde)
5-6 spsk. jordbær eller hindbærmarmelade (eller brug den marmelade du bedst kan lide)
1/4 flaske rom ekstrakt
1/2 flaske mandel ekstrakt
Farverig krymmel til at rulle i

Put kageresterne i en foodprocessor og kør det indtil kagen er helt krummet i konsistensen. Tilsæt så marmeladen og ekstrakterne og lad det formes til en dej.

Rul dejen til passende størrelse kugler og tril dem i krymmel. Læg dem i en bøtte og opbevar dem på køl indtil de skal spises. De smager bedst afkølede.

Kommentarer

  1. Jeg er fuldstændig enig i denne indstilling ;)

    SvarSlet
  2. Burde bage en kage...... altså.. bare for at have rester, ik? ;-)

    Ser super lækkert ud :-D

    SvarSlet
  3. Der er bare ikke noget mere lækkert kage end romkugler... altså hvis man spørger mig :-D

    Rigtig god weekend til dig, søde Agnethe!

    SvarSlet
  4. Er enig med Helle - måske man skulle bage en kage bare for at få rester til romkugler :D

    SvarSlet
  5. Åh nej hvor ser de lækre ud!
    Måske skulle jeg også lige få bagt kage, så jeg kan lave romkugler :-P

    SvarSlet
  6. @ Bianca - hvorfor vidste jeg lige at du ville være det ;)

    @ Helle, ja man fristes næsten ikke sandt ;) og tusind tak!

    @ Anja, Tusind tak søde! Det er bare lækkert og hvorfor ved jeg egentlig ikke, men måske er det fordi de er så meget nemmere at spise end en flødekage ;)

    @ Sabrina - hehe du går bare i gang, så glæder jeg mig til at læse om både kage og romkugler hos dig ;)

    @ Astrid, tusind tak skal du have :D Bag du bare løs hehe, det er det hele værd!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo