Gå videre til hovedindholdet

Hvad man kan nå at lave på en time...

I aftens havde jeg lige lidt ekstraordinært overskud, da den bette var blevet puttet, så jeg besluttede mig for at gå i køkkenet og få lavet nogle af de ting, som jeg har haft udskudt nogle uger nu... Det var rigtig dejligt at få styr på og så skal jeg ikke stresse over det resten af ugen, for der bliver nok at se til...

Fra staten af september har jeg haft nogle citroner liggende til at lave lemon curd af, men jeg fik aldrig taget mig sammen til at få det gjort. Nu var de ved at være lige til den gode side af modne,så måtte jeg hellere få dem brugt! Jeg fulgte bare opskriften fra Himmelske Kager som jeg også brugte til min fødselsdag og den er blevet rigtig god. Min svigermor er helt vild med den og der blev mere end rigeligt, så vi kan sagtens have et glas med til hende og et glas til når vi er i sommerhus. Et andet glas er sat til side til svigerbedste og så må den sidste blive til en værtindegave, for jeg får det ikke selv brugt, medmindre det skal bruges til kage eller lignende.


Mens min lemon curd stod og varmede op til de obligatoriske 75 grader i gryden kunne jeg så lige nå at smide næste projekt sammen - Crüsli Cookies!

Vi har ved en fejl købt Crüsli med mælkechokolade og den kan jeg slet ikke anbefale! Den er lettere smagløs og ikke nær så god som den originale med mørke chokoladestykker. Det er som om de er gået totalt på kompromis med den lyse chokolade og det kunne vi altså bare ikke få os selv til at spise! Hvad gør man så, når man har en hel pakke på 500 g, hvor der kun er taget to skålfulde af... Ja, man smider i hvert fald IKKE resten ud, nææ man omdanner det da bare til noget nyt og i dette tilfælde tænkte jeg, at når man kan bruge andre slags morgenmadsprodukter til kager, så kan man vel også bruge dette og jeg gik i køkkenet og prøvede mig frem til følgende opskrift:

Crüsli Gigant Cookies
(9 stor cookies eller 15 mindre)

Du skal bruge:
50g usaltet smør
2 æg
75g sukker
85g hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
125g Crüsli med mælkechokolade

Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft) Pisk sukker og smør luftigt og pisk herefter æggene i ét ad gangen. Bland de tørre ingredienser i en anden skål og vend dem herefter i æggemassen. Til sidst vendes Crüsli i dejen og den røres godt sammen.
Læg bagepapir på en bageplade og brug en spiseske til at sætte 9 store cookies eller 15 mindre på bagepapiret. Sæt pladen i ovnen og bag i ca. 10-12 minutter eller til de er gyldne.


Det var så hvad min aften gik med i går... Jeg er spændt på at se, hvad jeg kan nå i aften!

Kommentarer

  1. Hvem der bare havde overskud at gå i køkkenet om aftene :o) Mums de cookies ser gode ud! Jeg skal snarest i gang med at lave lemoncurd, har faktisk aldrig prøvet det, men elsker at spise det :o)

    SvarSlet
  2. Camilla: Ærligt talt så ved jeg heller ikke lige, hvad der kom over mig der, men ihh der var gang i den ;)
    Hehe jamen i gang med dig så da - det er ret nemt at lave (også uden at snige smagsprøver) :P

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh