I aftens havde jeg lige lidt ekstraordinært overskud, da den bette var blevet puttet, så jeg besluttede mig for at gå i køkkenet og få lavet nogle af de ting, som jeg har haft udskudt nogle uger nu... Det var rigtig dejligt at få styr på og så skal jeg ikke stresse over det resten af ugen, for der bliver nok at se til...
Fra staten af september har jeg haft nogle citroner liggende til at lave lemon curd af, men jeg fik aldrig taget mig sammen til at få det gjort. Nu var de ved at være lige til den gode side af modne,så måtte jeg hellere få dem brugt! Jeg fulgte bare opskriften fra Himmelske Kager som jeg også brugte til min fødselsdag og den er blevet rigtig god. Min svigermor er helt vild med den og der blev mere end rigeligt, så vi kan sagtens have et glas med til hende og et glas til når vi er i sommerhus. Et andet glas er sat til side til svigerbedste og så må den sidste blive til en værtindegave, for jeg får det ikke selv brugt, medmindre det skal bruges til kage eller lignende.
Mens min lemon curd stod og varmede op til de obligatoriske 75 grader i gryden kunne jeg så lige nå at smide næste projekt sammen - Crüsli Cookies!
Vi har ved en fejl købt Crüsli med mælkechokolade og den kan jeg slet ikke anbefale! Den er lettere smagløs og ikke nær så god som den originale med mørke chokoladestykker. Det er som om de er gået totalt på kompromis med den lyse chokolade og det kunne vi altså bare ikke få os selv til at spise! Hvad gør man så, når man har en hel pakke på 500 g, hvor der kun er taget to skålfulde af... Ja, man smider i hvert fald IKKE resten ud, nææ man omdanner det da bare til noget nyt og i dette tilfælde tænkte jeg, at når man kan bruge andre slags morgenmadsprodukter til kager, så kan man vel også bruge dette og jeg gik i køkkenet og prøvede mig frem til følgende opskrift:
Crüsli Gigant Cookies
(9 stor cookies eller 15 mindre)
Du skal bruge:
50g usaltet smør
2 æg
75g sukker
85g hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
125g Crüsli med mælkechokolade
Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft) Pisk sukker og smør luftigt og pisk herefter æggene i ét ad gangen. Bland de tørre ingredienser i en anden skål og vend dem herefter i æggemassen. Til sidst vendes Crüsli i dejen og den røres godt sammen.
Læg bagepapir på en bageplade og brug en spiseske til at sætte 9 store cookies eller 15 mindre på bagepapiret. Sæt pladen i ovnen og bag i ca. 10-12 minutter eller til de er gyldne.
Fra staten af september har jeg haft nogle citroner liggende til at lave lemon curd af, men jeg fik aldrig taget mig sammen til at få det gjort. Nu var de ved at være lige til den gode side af modne,så måtte jeg hellere få dem brugt! Jeg fulgte bare opskriften fra Himmelske Kager som jeg også brugte til min fødselsdag og den er blevet rigtig god. Min svigermor er helt vild med den og der blev mere end rigeligt, så vi kan sagtens have et glas med til hende og et glas til når vi er i sommerhus. Et andet glas er sat til side til svigerbedste og så må den sidste blive til en værtindegave, for jeg får det ikke selv brugt, medmindre det skal bruges til kage eller lignende.
Mens min lemon curd stod og varmede op til de obligatoriske 75 grader i gryden kunne jeg så lige nå at smide næste projekt sammen - Crüsli Cookies!
Vi har ved en fejl købt Crüsli med mælkechokolade og den kan jeg slet ikke anbefale! Den er lettere smagløs og ikke nær så god som den originale med mørke chokoladestykker. Det er som om de er gået totalt på kompromis med den lyse chokolade og det kunne vi altså bare ikke få os selv til at spise! Hvad gør man så, når man har en hel pakke på 500 g, hvor der kun er taget to skålfulde af... Ja, man smider i hvert fald IKKE resten ud, nææ man omdanner det da bare til noget nyt og i dette tilfælde tænkte jeg, at når man kan bruge andre slags morgenmadsprodukter til kager, så kan man vel også bruge dette og jeg gik i køkkenet og prøvede mig frem til følgende opskrift:
Crüsli Gigant Cookies
(9 stor cookies eller 15 mindre)
Du skal bruge:
50g usaltet smør
2 æg
75g sukker
85g hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
125g Crüsli med mælkechokolade
Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft) Pisk sukker og smør luftigt og pisk herefter æggene i ét ad gangen. Bland de tørre ingredienser i en anden skål og vend dem herefter i æggemassen. Til sidst vendes Crüsli i dejen og den røres godt sammen.
Læg bagepapir på en bageplade og brug en spiseske til at sætte 9 store cookies eller 15 mindre på bagepapiret. Sæt pladen i ovnen og bag i ca. 10-12 minutter eller til de er gyldne.
Det var så hvad min aften gik med i går... Jeg er spændt på at se, hvad jeg kan nå i aften!
Hvem der bare havde overskud at gå i køkkenet om aftene :o) Mums de cookies ser gode ud! Jeg skal snarest i gang med at lave lemoncurd, har faktisk aldrig prøvet det, men elsker at spise det :o)
SvarSletCamilla: Ærligt talt så ved jeg heller ikke lige, hvad der kom over mig der, men ihh der var gang i den ;)
SvarSletHehe jamen i gang med dig så da - det er ret nemt at lave (også uden at snige smagsprøver) :P