Gå videre til hovedindholdet

Sandwichboller

Som jeg nok har nævnt før, så står der, hver anden fredag, boller i alle afskygninger på menuen til aftensmaden. Manden arbejder nemlig sent der og så skal aftensmaden bare være nem, men også næringsrig og mættende. Derfor er det sjældent, at vi til lige netop dette måltid vælger en helt almindelig hvid bolle - de mætter ofte kun kortvarigt og det dur slet ikke, når det er et aftensmåltid vi snakker om - plus det er slet ikke godt for min gravide krop, at maden ikke holder længere - så spiser jeg jo bare endnu mere...

Jeg faldt tilfældigvis over en opskrift i Amos store bagebog 2, hvor jeg havde sat en lille fane udfor opskriften og da jeg nærlæste den, kunne jeg godt forstå, hvorfor den fane sad der... Det er lutter gode sager, der skal i opskriften, men fordi jeg ikke kunne nå at handle det hele ind, som skulle bruges, måtte jeg gå i skabene og erstatte, hvad der erstattes kunne og i får hermed min udgave af Amos sandwichboller.

Sandwichboller
12 stk.

5 dl vand
50g gær
500g hvedemel
250g fuldkornshvedemel
200g fiberbageblanding
1 dl kokosmel 
1 dl græskarkerner
2 dl havregryn
½ dl sirup
½ dl olie
2 tsk. salt
mælk eller et sammenpisket æg til pensling

Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt herefter gryn, kerner, bageblanding, fuldkornshvedemel, sirup, olie og salt. Rør det godt sammen på røremaskinen og tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Synes du dejen bliver en anelse for tør, kan du tilsætte lidt ekstra vand hen ad vejen mens dejen æltes godt igennem på maskinen. Dejen skal gerne være elastisk, men gerne lidt klistret også.

Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse - ca. 30-60 minutter. Så herefter dejen ned, form den til 12 store boller , der klappes flade og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket i 15-30 minutter.

Pensl med mælk eller sammenpisket æg inden pladen sættes i en 200 grader forvarmet ovn og bag bollerne i ca. 20 minutter.

Bollerne nydes lune eller afkølede med smør og pålæg.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo