Gå videre til hovedindholdet

Kartoffellasagne

Kartoflerne var mange og derfor blev de traditionelle lasagneplader skiftet ud med lækre kartoffelskiver og dertil kan jeg da lige tilføje, at der snarest skal et mandolinjern på ønskeseddelen, for jeg er altså bare ikke rigtig god til at skære tynde fine skiver af noget som helst!

"Lasagnen" (må man godt kalde den det, når der ikke er pasta i?) blev nu ret god alligevel, men mindede pga. tykkelsen af kartoflerne mere om en gratin lignende ret end en reel lasagne... Smagen var lige i øjet, men nu kan jeg jo også godt lide, at lege med mine krydderier, så der blev tilsat lidt mere af det ene og lidt mindre af det andet og noget undladt og så gik det hele vidst ret godt op i en højere enhed...


Opskriften får i lige som jeg lavede den og så kan i jo selv lege videre med retten - jeg ved jo, at der også er nogle eksperimenterende sjæle, der læser med her og det ville da være fedt at se en anden fortolkning af denne ret...

Kartoffellasagne
(4 pers)

Olie til stegning
250 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 hakket løg
2 små revet fed hvidløg
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
2 tsk edelsüsspaprika
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl vand
ca. 500g skrællede bagekartofler
1/4 liter mornaysauce
½ pose revet ost

Varm olien op i en sauterpande. Hæld hakket løg på panden og svits det, til det bliver blødt og gennemsigtigt. Tilsæt kødet og steg til det skifter farve. Dernæst tilsættes hvidløget og steges med i et lille minut. Kom tomatpure i panden til resten og lad det stege med i yderligere 1 minut. Herefter tilsættes krydderier og vand og lad så kødsaucen koge i små 10 minutter under låg ved svag varme. 

Imens skrælles kartoflerne og skæres i skiver

Når kødsaucen er færdig gøres der klar til at lægge lasagnen i fadet. Kom først lidt ostesauce i bunden af fadet (ca. 25x25cm) dernæst kødsauce og slut af med kartoffelskiver.  Fortsæt på samme måde til det hele er brugt og drys med revet ost på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35-45 minutter alt afhængig af kartoffelskivernes tykkelse.
Fordel ostesauce, kødsauce og kartofler i et ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm) således: Kom ca. 1 dl 

Når lasagnen er færdigbagt stilles den tildækket på bordet i 10 minutter inden servering og salaten samt andet tilbehør kan forberedes imens...

Bon appetit...

Kommentarer

  1. For søren, det ser lækkert ud!!!
    Selvfølgelig kan man kalde det en lasagne. Jeg har også lavet lasagne med hvidkålsblade som plader for at spare på kulhydraterne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Anja :)
      Lyder ellers også super lækkert med hvidkålsblade også - det må jeg da prøve til efteråret - det lyder som en god efterårsret ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo