Gå videre til hovedindholdet

Koldhævede tranebærboller med mandler



 De lækreste søde boller perfekt til et sundt mellemmåltid og så bare med lidt smør på (ja knapt så sundt, det ved jeg, men det smager SÅÅÅÅÅÅ godt) - så er det som englene synger! De smager nu også godt lune, bare sådan lige hapset fra risten og med ingen ting - det kunne Elias i hvert fald godt lide...

De er baseret på denne opskrift: Abrikosboller med mandler som jeg fandt inde hos Kristine og den har IKKE skuffet mig...

En opskrift? Jo selvfølgelig, den kommer straks!

Koldhævede tranebærboller med mandler
(18 stk.)

25g gær
3 dl vand
4 dl yoghurt naturel
2 tsk. salt
1 spsk. sirup
200g fiberblanding
200g grahamsmel
300g hvedemel (gerne italiensk tipo 00)
150g hakkede, tørrede tranebær (helst dem uden tilsat sukker)
100g hakkede mandler

Rør gæren ud i vandet og tilsæt yoghurt, salt, sirup, fiberblanding, tranebær og mandler. Tilsæt alt grahamsmel og hvedemel lidt efter lidt til dejen bliver klæg. Lad dejen hæve i køleskabet tildækket natten over.

Næste dag formes dejen til boller, sættes på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæves i ca. 20-30 minutter. Bag derefter bollerne ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Lad bollerne køle lidt af på en bagerist og server lune med smør. Bon appetit...





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo