De lækreste søde boller perfekt til et sundt mellemmåltid og så bare med lidt smør på (ja knapt så sundt, det ved jeg, men det smager SÅÅÅÅÅÅ godt) - så er det som englene synger! De smager nu også godt lune, bare sådan lige hapset fra risten og med ingen ting - det kunne Elias i hvert fald godt lide...
De er baseret på denne opskrift: Abrikosboller med mandler som jeg fandt inde hos Kristine og den har IKKE skuffet mig...
En opskrift? Jo selvfølgelig, den kommer straks!
Koldhævede tranebærboller med mandler
(18 stk.)
25g gær
3 dl vand
4 dl yoghurt naturel
2 tsk. salt
1 spsk. sirup
200g fiberblanding
200g grahamsmel
300g hvedemel (gerne italiensk tipo 00)
150g hakkede, tørrede tranebær (helst dem uden tilsat sukker)
100g hakkede mandler
Rør gæren ud i vandet og tilsæt yoghurt, salt, sirup, fiberblanding, tranebær og mandler. Tilsæt alt grahamsmel og hvedemel lidt efter lidt til dejen bliver klæg. Lad dejen hæve i køleskabet tildækket natten over.
Næste dag formes dejen til boller, sættes på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæves i ca. 20-30 minutter. Bag derefter bollerne ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Lad bollerne køle lidt af på en bagerist og server lune med smør. Bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...