Gå videre til hovedindholdet

Sommerferieberetning - del 4

Den sidste del af vores sommerferie tilbragte vi i Aalborg, hjemme hos os selv. Vi havde fremragende vejr og vi hyggede os bravt hele ugen. Det var skønt at være hjemme og kunne slappe af og gøre alt i et lidt andet tempo end normalt.

En dag brugte vi nogle timer på biblioteket - Elias elsker at bruge tid dernede og jeg synes det er hyggeligt, at der er et sted, vi kan komme, hvor han bare kan slå sig løs og det gør han hver eneste gang. Han er næsten ikke til at drive med hjem!




Vi besøger biblioteket de lørdage, hvor Thomas er på arbejde - lige i denne tid er det nemlig svært for mig, at aktivere ham herhjemme, så det giver et godt afbræk, for jeg kan sætte mig med en bog eller et blad og så sponser han rundt og leger, tegner, hopper og springer. Det er herligt...

Fordi vejret var så godt denne uge, så vi også vores snit til at få afprøvet det soppebassin, vi havde købt til Elias og det blev afprøvet mange gange... De første par gange var vandet lige til den lidt for kolde side, men det afholdt ikke drengen for at ville i vandet og han var ikke til at få ud af bassinet igen... Han er en vandhund uden lige - det er nu nok ikke så sært, da hans stjernetegn er vandmand!





Altså så er man bare solgt til stanglakrids, når man ser, at han nyder det så meget! Lidt af ferien blev også brugt på at få ordnet nogle ting herhjemme i forbindelse med lillepigens ankomst (som bestemt lader vente på sig i forhold til hvad storebror gjorde) Vi har jo fået vores "soveværelse" i den ene ende af stuen og så har vi lavet plads til børneværelse i det oprindelige soveværelse. Derfor skulle der lige indrettes lidt i den ene ende af stuen, så det kom til at se nogenlunde præsentabelt ud...

Der skal nok følge billeder af indretning på et senere tidspunkt (læs: engang, når der bliver så opryddet og rengjort, at jeg kan være bekendt at vise det frem...)

Vi nød vores ferie i fulde drag og kunne sagtens have brugt en uge til, men sådan er det jo, når hverdagen igen melder sig... Nu glæder vi os til vi igen får ferie og ikke mindst til at lillesøster har lyst til at komme ud og hilse på.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh