Gå videre til hovedindholdet

Laks med æggestegte ris - nem aftensmad del 23

Jeg er vild med stegte ris og i et håb om at jeg kunne få vores lille selektivt spisende søn til også at give det en chance, lavede jeg en dag denne ret. Jeg har altid svært ved at finde på tilbehør til fiskeretter, så når sådan en opskrift, som denne, bare dumper ned i skødet på mig, må det jo være et tegn til at det skal afprøves og sådan blev det.

En lækker lækker omgang må jeg indrømme og så går det godt med soya ovenpå også! Det sjove er så, at jeg har opskriften fra en af mine utallige kogebøger rettet til babyer og børn, så det burde være en rigtig børnevenlig ret og der er endda elementer i, som Elias godt ville kunne lide, men ikke om han ville have det! Han smagte lige på laksen, men det var også det! Ihh jeg ved slet ikke, hvad jeg skal stille op med ham på det punkt... Jeg priser mig da lykkelig for at han i det mindste ville smage lidt...

Vi har her at gøre med en ret, der er rigtig nem og hurtig at lave, så derfor er den også kommet med i "nem aftensmad" kategorien og herhjemme bliver den i hvert fald en "returning guest" på vores madplan.

Laks med æggestegte ris
2 pers.

200g laksefilet uden skind
2 tsk. klar honning
1 spsk. lys soya (jeg havde ikke lige lys soya hjemme, så jeg brugte alm. soya)
3 tsk. vegetabilsk olie
1 lille gulerod, finthakket
2 spsk. frosne ærter
½ rød peberfrugt, udkernet og hakket
1 pisket æg
85g kogte basmatiris
1 forårsløg i skiver

Tip: Kan anrettes på dampet spinat

Skær laksen i 2 stykker og læg den i et lavt fad. Bland soya og honning sammen og pensl laksen med blandingen. Lad det stå i 10 minutter og trække.
Varm 2 tsk. olie op og tilbered guleroden i ca. 5 minutter. Tilsæt ærter og peberfrugt og tilbered i ca. 5 minutter yderligere til grøntsagerne er bløde. Tilsæt det piskede æg og tilbered ved svag varme under omrøring og bræk det stivnede æg op i mindre stykker. Tilsæt den kogte ris og varm igennem et par minutter.
Varm resten af olien op i en lille stegepande og tilbered laksen i 2-3 minutter på hver side. Du kan også grillstege fisken. Rør forårsløget i risen til slut og server gerne med ekstra grøntsager.

Bon appetit...


Kommentarer

  1. Jeg har ikke tal på de gange, jeg har kogt ekstra ris for dagen efter at kunne lave stegte ris med æg. Det er bare guf.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har helt ret - det er super lækkert og en RIGTIG god måde at få brugt sine rester på :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der