Gå videre til hovedindholdet

Lækre snacks...

Det er jo ikke fordi man bliver sin lækkersultenhed kvit, bare fordi man dropper det tilsatte sukker i sin kost. Selvfølgelig hjælper den anderledes kostsammensætning og de mere sunde og fiberrige valg på det, men jeg synes altså stadig der skal være plads til lidt til min søde tand og så vil jeg også gerne, at det er noget jeg kan dele med mine børn, når det kommer til stykket.

Derfor har jeg jo så investeret i Sundt sødt bogen af Pia Krøyer og allerede prøvet nogle af opskrifterne af på blandt andet en chokolademuffin, en frugtstang og lækre nødder i forklædning.


Konceptet med Sundt sødt er, at du vælger de sundere alternativer til at søde med frem for det raffinerede sukker - her kan bl.a  nævnes agavesirup (som har et højt indhold af fruktose, så pas på mængderne) banan, tørrede frugter, vand fra blødgjorte tørrede frugter, ren frugtmos eller ren frugt saft.

Jeg skal dog stadig passe på med de tørrede frugter, for alt i alt må jeg kun spise 2-3 stykker frugt dagligt pga begrænsningen af mit kulhydrat indtag og de tørrede frækkerter hører også derindunder...

Men på billedet herover er så de lækkerier, jeg indtil videre har fået lavet - nødderne holder endnu selvom det er et par uger siden de blev rystet sammen - mens resten er væk, for længst! Så mon ikke jeg skulle dele med jer, så i også kan komme til at prøve det af...

Banan- og chokolademuffins
(12-14 stk.)

200g tørrede dadler uden sten
200g mandler
2 spsk. ren kakaopulver
75g jomfrukokosolie
2 modne bananer
1 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker!)
2 tsk. kanel
½ knsp. salt
4 æg

Rør alle ingredienser sammen i en foodprocessor i et par minutter, til det er en jævn masse. Fordel dejen i muffinforme. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 25 minutter - hold øje med dem, de kan godt have en tendens til at blive ret mørke.

Tip: Som en lille variation kan du tilsætte 1 spsk. rå kakaonibs og 2 spsk. ekstra hakkede nødder.

Mandel- og vanilliestænger
6-8 stk.

75g tørrede dadler uden sten
40g tørrede økologiske abrikoser
75g mandler
50g kokosmel
1 tsk. FiberHUSK
25g havregryn
2 spsk. jomfrukokosolie
1 tsk. vanillepulver

Knas: 25g hakkede nødder (valgfrit)

Drys: kokosmel eller puffede quinoa

Kom alle ingredienserne i foodprocessoren og kør det til en cremet masse. Bladingen kan godt virke lidt tør, men det er den ikke, når du først får den mellem hænderne. Kom massen over i en skål, her tilsættes knas, hvis du har lyst til det og derefter forms massen til stænger, som så vendes i drysset. Lad stængerne hvile i køleskabet i mindst ½ time (så bliver de lidt hårde i det og er nemmere at håndtere) inden servering.

Sidst men ikke mindst og nemmest af alt:

Chokonødder

3 spsk. ren kakaopulver
400g blandede nødder:mandel, hasselnød, valnød, cashew, pecan. paranød, macadamia (hvad end du har lyst til)

Kom nødderne og kakao i en plastikpose og ryst det godt sammen. Hæld dem på et lufttæt glas og voila - en snack, som er nem at gå til...

Rigtig god fornøjelse med lækkerierne.



Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh