Gå videre til hovedindholdet

Rabarbertærte med havregryn og mandler

Min mand er vild med rabarber! Det har jeg vidst nævnt før herinde et par gange eller fem, men det ændre altså ikke på, at jeg hvert år i rabarber sæsonen står i køkkenet og tryller en masse lækkerier frem til ham med rabarber i.

I år havde jeg endda fået en stor bærepose fyldt med rabarber forærende af mine forældre - de var blevet renset, skåret og frosset ned, så det var lige til at tage op og bruge i diverse ting og sager eller det troede jeg det var. Da vi kom hjem fra ferie, havde håndværkerne nemlig slukket for vores skabsfryser, så alt hvad der var i den, var gået tabt inklusiv mine mange kilo rabarber! Så det eneste jeg har fået lavet i år med rabarber indtil videre er denne tærte, som jeg lavede hjemme hos mine forældre, mens vi var på ferie.


Tærten tog vi med hjem til svigermor og svigerfar - svigermor er nemlig også stor stor fan af rabarber, så selvfølgelig skulle hun da også nyde godt af de lækre sager.

Opskriften er hentet inde fra Storbyfarmen.dk og kan ses her: Rabarbertærte med havregryn og mandler. Jeg vil ikke gengive den her, da jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, så smut ind og kig på linket - det er en herlig side med masser af god inspiration og ikke kun til spiselige godter, men også til alt muligt andet...

Prøv den! Tærten er rigtig lækker og kan spises med både flødeskum og cremefraiche - den knaser godt og sødligt møder surt og er helt perfekt!

Kommentarer

  1. Mmh, rabarbercrumble er så godt - og tænk sig, jeg har ikke engang fået lavet en eneste her i sommer. Det er altså for dårligt, nu det smager så skønt(:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej da, det er næsten for galt! Så må du fluks i gang jo ;) Jeg har faktisk lige i dag fået en ny omgang rabarber, så jeg også kan komme til at lave endnu flere lækkerier med de røde fætre ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh