Gå videre til hovedindholdet

4 år - en fest (eller to)

Vi brugte mange dage på at fejre Elias. Hvor mange godt kan holde en stor fest i forbindelse med fødselsdag og invitere alle på én gang eller fordele det over en weekend, så måtte vi fordele festen for Elias over 3 omgange fordelt på 3 separate dage, fordi han let bliver overstimuleret og har brug for ro og plads til at være sig selv. Det kunne vi også mærke på ham hele ugen omkring hans fødselsdag fordi der skulle ske RIGTIG meget...

Men vi havde inviteret til fest sådan her:


Vi startede allerede søndagen før hans fødselsdag, hvor onkel + kæreste og vores tidligere overboer var inviteret til morgenmad.




Der var dækket op til fest og Elias hyggede sig de timer det varede, men havde så brug for rigtig mange pauser resten af dagen.





Han klarede også fødselsdagen i børnehaven rigtig godt - vi tog en tur på legepladsen på vejen hjem, så han lige kunne koble lidt af og bare lege uden at tænke for meget (hvilket er rigtig svært for ham!)



Vi kunne godt mærke på ham, at efter der havde været fødselsdagsfejring søndag, tirsdag, fastelavn torsdag og endnu en fødselsdagsfejring om lørdagen, så var han BRUGT! Elias fik så mange lækre gaver og alt for mange indtryk, at han var helt rundt på gulvet og slet ikke kunne falde til ro. Hans lyde kom igen i forstærket version og han var meget udadfarende og kunne slet ikke sidde stille og fokusere på at spise. Så ja pauserne var hårdt tiltrængt!

For at komme godt igennem ugen har vi brugt at Elias fik nogle lidt kortere dage i børnehaven og han har fået så meget "alene-tid"/hviletid/pauser, som han overhovedet har haft brug for. Derfor er vi rigtig glade for, at han nu har fået sit eget værelse, hvor han kan sætte sig op og få den ro, han skal bruge for at komme igennem resten af dagen. Ugen har også været væsentligt mere struktureret end normalt, hvilket har gjort ham godt, så det var nok en rigtig god idé, hvis vi nu fortsatte med det... Der fulgte dog en laaaang vinterferie lige ugen efter fødselsdagsugen, så strukturen røg godt og grundigt i vasken... Nu prøver vi at få det op at køre igen efter hans ferie hos bedstefar og bedstemor, men det er nu lettere sagt end gjort...

Jeg er ked af manglen på festbilleder og gavebilleder i dette indlæg, men da jeg er den som oftest står bag kameraet og der i denne anledning jo også skulle laves og serveres mad, så blev det noget sparsomt med billeder og de, jeg fik taget, var desværre så dårlige (fordi mine børn har krudt i måsen!) at de slet ikke kan bruges...

Om lørdagen var den "store fødselsdag", hvor vi også skulle have kage og han havde glædet sig SÅ meget til at få kage. Men den må i vente med at se til næste indlæg...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh