Gå videre til hovedindholdet

Konfekthapsere


Som lovet, kommer her nogle opskrifter på de lækre konfekthapsere, jeg fik præsteret at lave til min middagskomsammen med Camilla tilbage i Januar...

Har i lyst til at se nogle lidt mere appetitvækkende billeder fra frokosten, så tag et kig på min (agnethegirl82) eller Camillas (cocoogco) Instagram profil - har kan du også hente god inspiration til andet lækker mad og kreative sysler...

Men nu tilbage til konfekthapserne. De blev til fordi jeg simpelthen havde så mange rester tilbage fra jul, at jeg kunne svømme i det! Jeg er ikke glad for at smide god mad og jeg kendte ingen, som jeg kunne forære et halvt glas armarena kirsebær, en halv pose cacao nibs og en pose tørrede figner og dadler til som også ville få glæde af det... Så jeg måtte lige kigge mine gemmer igennem efter nogle opskrifter og det kom der jo så disse herligheder ud af:


Konfektkugler med frysetørret hindbær (af Louisa Lorang)

125g tørrede figner
125g store bløde dadler
50g usaltede cashewnødder
1 tsk. kakao
50g kokosmel

2 dl frysetørrede hindbær (mindre hvis du ikke blender dem)

Fjern stilkene på fignerne og stenene fra dadlerne. Kom fignerne, dadler, cashewnødder, kakao og kokos i en foodprocessor. Blend massen til den er fin og samlet. Tril konfektkugler på størrelse med en 2-krone og sæt dem på et stykke bagepapir.
Blend de frysetørrede hindbær i en foodprocessor eller minihakker og sigt dem evt. hvis du synes der er for mange små kerner i. Tril kuglerne i det lyserøde pulver og sæt dem køligt indtil servering.

Dobbelt choko konfektkugler

300g dadler
3 spsk. ren kakaopulver
2 spsk. finthakket rå cacao nibs eller mørk chokolade
2 spsk. jomfru kokosolie (kan bl.a. købet i rema forholdsvis billigt)
1 knsp. havsalt

Drys: finthakkede rå cacao nibs

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør dem til en fin masse. Herefter kan du ælte lidt knas i, hvis du har lyst fx cornflakes eller puffet quinoa, men mine er uden, så jeg trillede dejen til kugler og rullede dem i de rå cacao nibs. Sæt kuglerne køligt indtil servering.

Kirsebærtoppe
1 spsk. kirsebærsirup (jeg brugte fra et glas armarena kirsebær)
150g sukkerfri marcipan (du kan bruge alm. marcipan, hvis du ikke har noget imod det søde)
1 håndfuld kirsebær fra lage
100g mørk chokolade

Ælt marcipanen med kirsebærsiruppen og stil den til afkøling i 1 time. Herefter hakkes kirsebærrene i mindre stykker og æltes ind i marcipanen. Form dernæst marcipanen til små toppe og sæt dem køligt i 30 minutter. Chokoladen smeltes og dernæst kan toppene overtrækkes. Stil på køl indtil chokoladen er størknet og server afkølet.

Bon appetit!

Kommentarer

  1. Åh - de var så gode! Jeg var nok mest forelsket i kirsebærtoppene, men nu er jeg jo desværre også en rigtig sukkergris :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det var altså også bare min absolut favorit blandt dem alle - mest fordi jeg er en kirsebærgris ;)

      Slet
  2. Mums hvor lækkert - tak for opskrifter :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :D Det var så lidt da og velkommen til bloggen :)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh