Min kære mand fyldte år tilbage i Januar og da han er til en meget stille og rolig fødselsdag med hyggemad, så blev det til en fejring med lækre hjemmebagte fødselsdagsboller efter den bedste opskrift jeg kender og har brugt i over 15 år nu (hold op jeg lyder gammel!) og til en hjemmebagt brunsviger, som jeg fornyligt har lært at bage ordenligt pga. en anden blogger!
Opskriften på denne herlige sag (som jeg får SÅ meget lyst til at bage LIGE NU) har jeg fået lige HERFRA og hun har ret, det ER den bedste brunsviger jeg til dato har smagt!
Har du fået lyst til at bage bare lidt nu???
De bedste fødselsdagsboller (eller Janes boller som de hedder herhjemme)
100g gær
3 æg
½ liter vand
100g sukker
lidt salt
100g magarine (eller smør som jeg bruger)
1100 g hvedemel (JA du læste rigtigt!)
Gæren opløses i vandet. Magarine, sukker æg og salt tilsættes og melet kommes i lidt efter lidt. Dejen hæves en 1 time (eller du kan med fordel halvere gæren og koldthæve den).
Derefter formes dejen til boller og de hæves i 20 minutter et lunt sted under et viskestykke.
Pensl herefter bollerne med vand, mælk eller æg (hvad end du kan lide) og bag bollerne ved 275 grader (almindelig ovn) i ca. 10 minutter. BAGETIDEN SKAL OVERHOLDES!
Opskriften på denne herlige sag (som jeg får SÅ meget lyst til at bage LIGE NU) har jeg fået lige HERFRA og hun har ret, det ER den bedste brunsviger jeg til dato har smagt!
Har du fået lyst til at bage bare lidt nu???
Sådan! Det kalder jeg kagefyld!
SvarSletHåber I havde en god dag :D
- Anne
Ja jeg synes nu også der var en del på, men jeg fik at vide, at der sagtens kunne være mere på! :-o
SletDet var en rigtig god dag - stille og roligt og uden gæster, som manden bedst kan lide det...
Stort tillykke med ham :o)
SvarSletMmmmm - begge dele ser ualmindeligt appetitlige ud!
Tusind tak :D Jamen det er altså bare så klassisk og SÅ godt og når nu det er hvad manden kan "nøjes" med, så er jeg glad!
Slet