Gå videre til hovedindholdet

Banan-karamel muffins

Ja, de er akkurat lige så syndige som de lyder!

Det er utroligt, at man kan få noget så lækkert ud af en overmoden banan og en hengemt værtindegave, når man er ved at gå i panik over, at man skal have feriebrød med på arbejde og bare ikke orker det helt store. De her orker man godt at lave og i flere variationer endda...

Jeg hev min muffinbog ned fra hylden - den har ikke svigtet mig før og da jeg så opskriften, var jeg solgt! Det ville tage mig 10 minutter plus bagetid og så skulle de bare pyntes fra morgenen af inden jeg skulle ud af døren...


Se selv om du har lyst til at gøre kunsten efter...

Til 12 kager skal du bruge:

100g blødgjort smør
100g sukker
2 æg
100g mel
3/4 tsk bagepulver
1 meget moden, moset banan

Pynt:
Dulce de leche (karameliseret mælk)
Chokoladespåner

Forvarm ovnen til 190 grader.

Mos bananen. Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er let og luftigt. Tilsæt æg, mel og bagepulver og pisk det sammen til blandingen er jævn. Fold derefter den mosede banan i.

Fordel bandingen i papirformene og bag dem midt i ovnen i 12-15 minutter, til de er hævede, faste i midten og gyldne på toppe. Tag kagerne ud af ovnen og stil dem på en rist til afkøling.

Når kagerne er helt kolde smøres dulce de lerche på toppen og drys med chokoladespåner.

Det er vidst ikke kun mig, der synes de er et hit, når en kollega helt spontant siger "jeg bliver helt glad i min mund!" samtidig med at han tager kagen i to bidder!

Som en lille sidenote kan jeg da nævne, at de er ganske lækre med chokoladestykker i og uden karamel på toppen...

Bon appetit...


Kommentarer

  1. Hvor lyder det helt fantastisk lækkert!! :D

    nymaane.blogspot.dk

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh