Gå videre til hovedindholdet

Fuldkornsbrød med honning

I forbindelse med at vi skulle fejre Elias' fødselsdag for familien, skulle der selvfølgelig også noget mad på bordet. Jeg valgte at bage noget af brødet selv, da vi besluttede os for at lave koldt bord, så Elias også kunne føle, at vi spiste sammen med ham.

Da jeg kiggede skabene igennem efter ingredienser til brødet, havde jeg en rest fuldkornshvedemel og bagpå var der en opskrift. Den så nem og lige til ud, så den sprang jeg på og fik to meget lækre brød ud af det... Det skal selvfølgelig deles...


Fuldkornsbrød med honning

2 brød

400g fuldkornshvedemel
600g hvedemel
6 dl lunken vand
50g gær
2 spsk. olie
2 tsk. salt
1 tsk. honning (med top)

Opløs gæren i vandet. Tilsæt fuldkornshvedemelet, dernæst salt, olie og honning. Spæd til med hvedemelet og ælt dejen igennem i mindst 5 minutter. Dejen skal være lidt klæbrig.
Lad dejen hæve i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Herefter slås luften ud af dejen og form 2 brød. Jeg brugte runde hævekurve til mine brød, men du kan sagens forme dem og lade dem hæve på en bageplade. Brødene skal efterhæve i ca. 30 minutter ved stuetemperatur, hvorefter de evt. ridses og pensles med mælk eller vand. Bag brødene i en forvarmet oven i ca. 30 minutter ved 200 grader (varmluft).

Lad brødene køle af på en rist. De kan med fordel fryses til de skal bruges, optøes og lunes i ovnen inden brug.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh