Gå videre til hovedindholdet

Glædelig jul

Så blev det den 24. december - en dag, der har været ventet med spænding herhjemme og vi er klar!

De af jer, som har læst med igennem tiden ved også, at vores juleaften ikke ligner de flestes. Vi starter dagen så tidligt som børnene nu gør. Spiser en god og stor morgenmad og pakker lidt julegaver ud, så lidt af spændingen indfris. Så rykker vi hele juleaftens seancen nogle timer fremad og starter allerede med at spise julemiddagen omkring 16-tiden, dans om juletræet og julegaver derefter, så vi kan holde børnenes sengetid samtidig med at de stadig kan nå at lege med deres gaver, inden de skal sove. På den måde undgår vi, at vi voksne får kold julemad og at børnene bliver overtrætte og kede af det, fordi de ikke har haft tid til at lege med deres gaver...


Elias har igen i år været med ude og købe sin egen julegave. Vi oplevede, at han spurgte rigtig meget om han fik én bestemt ting i julegave og gav udtryk for, at det var det han ønskede sig allermest og siden vi var ude og købe den og har pakket den ind og lagt den med de andre gaver, har han slet ikke spurgt til sine julegaver, for nu ved han jo, hvad han får! Det samme gælder med julegaven fra bedstemor og bedstefar. Det har givet ham ro til at komme igennem december måned. Det virker måske som en underlig fremgangsmåde, men for Elias er usikkerheden om han nu får sit ønske opfyldt eller ej værre end at vide på forhånd, at det han ønsker sig, får han.

Nogen havde glemt at give nissen mad, så vi kunne stå op til drillerier og gaver fra julemanden...




Nu skal der fyldes kræmmerhuse, der skal sættes stearinlys på juletræet, badeværelset skal lige have en overhaling og så skal anden klargøres... så er vi vidst også ved at være der...

Nu håber jeg, at julefreden kan sænke sig over jeres hjem og vores familie ønsker jer alle en rigtig glædelig jul.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh