Gå videre til hovedindholdet

Et nyt tiltag på bloggen...

I håb om at dette kan få mig til at overholde vores madplaner lidt bedre herhjemme, har jeg nu besluttet mig for at offentliggøre dem... Jeg har nemlig rigtig nemt ved at blive total fristet i ugens løb af en masse andet end det, der er på madplanen og det bliver bare alt for dyrt i længden, så nu skal det være slut!

Hermed den kommende uges madplan og indkøbsliste:

Madplan uge 41
Mandag: Frikadeller med stuvet hvidkål (er der rester, fryses de ned til en anden god gang)
Tirsdag: Kylling med pastasalat
Onsdag: Pasta Bolognese
Torsdag: Hvidkålsrouletter med skysauce og kartofler
Fredag: Rester Pasta Bolognese
Lørdag: Mørbradgryde med ris
Søndag: Hjemmelavet pizza

Indkøbsliste (incl frugt)
Kartofler (øko fra mine forældres køkkenhave)
Gulerødder (øko fra mine forældres køkkenhave)
Salat (hjemmedyrket i krukker i baggården)
Champignoner
Minimælk (3 liter)
Flydende margarine
Bacon i strimler
Skinkestrimler (levevis)
Pepperoni (levevis)
Ananas i tern på dåse
Pizzadej (færdig fra køl)
Pizzasauce (færdig fra karton)
Hakket Oksekød (1 kg)
Hakket kalve/svinekød (500g)
Svinemørbrad (1 kg)
Pizzaost (1 pose blandet cheddar & mozzarella)
Blandet frugt (15 stk.: æbler, bananer, kiwi, appelsiner, pærer, nektariner)
I alt: 263,58 kr.

Indkøb på torvet:
7 store stilktomater
2 advokadoer
1 stort blomkål
1 stor hvidkål
2 agurker
3 citroner
I alt: 90,- kr.

Det vi sikkert skal købe mere af i løbet af ugen bliver mælk og brød, men det vil jeg nu til at bage selv også snart... Ja ambitionerne er store og jeg skal da også lige være rask igen, inden jeg kaster mig ud i det... næste bageprojekt til hverdagen bliver nok hjemmebagt rugbrød, så jeg skal for første gang kaste mig ud i kunsten at lave surdej, men der har jeg Claus Meyers kyndige hånd til at guide mig igennem...

Så kan næste uge bare komme an  - jeg er bare SÅ klar i hvert fald madmæssigt...

Kommentarer

  1. Hvor lyder det bare godt søde!
    Vi knokler også med madplanerne herhjemme og det kan virkelig være svært at overholde.
    God bedring!
    Knus

    SvarSlet
  2. Rigtig god ide med madplaner. Jeg vil også i gang igen, men det er bare så svært når man ikke har noget rigtig køkken at lave mad i :(

    God bedring :)

    SvarSlet
  3. Hejsa Bianca
    Jo tak - det er virkelig svært at overholde og det er da også skredet nogle gang i denne uge... Oftest er det manden der kommer hjem og siger "skal vi virkelig have det?" og hva kan man så gøre ;)
    Tusind tak - bedring er på vej... nu skal jeg bare af med hosten også...
    Knus

    SvarSlet
  4. Hejsa Lone
    Ja, jeg synes også det er en rigtig god og besparende måde at få styr over sine madvaner men ihh hvor er det svært at overholde!!!
    Hvor træls med jeres køkken! Håber det snart er færdigt altså...
    Tak tak - der er bedring forude...

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo