De første boller jeg lavede med min lyse italienske surdej og hold nu op hvor var de bare lækre, sprøde og helt igennem mums!
Lidt tidskrævende synes jeg, men alligevel det hele værd og så kan de jo fryses, for der bliver en god stor portion ud af denne dej...
Durumboller (20 stk.)
20g gær
4 dl vand
1 tsk. salt
100g lys italiensk surdej
250g groft durummel
100g italiensk hvedemel
Durummel til æltning
Rør gæren udi vandet og tilsæt saltet. Rør surdejen i og tilsæt durummel og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt til den er glat og ensartet.
Brug en røremaskine: Rør vand, gær, salt og surdej sammen. Kom melet i og ælt i ca. 10-12 minutter til dejen er helt glat og slipper skålen.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Drys durummel ud på bordet og tag dejen ud af skålen. Skær den i 20 firkanter og lad dem efterhæve i 1-2 timer. Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt bollerne midt i ovne, hæld 1 dl vand i bradepanden og skru ned til 210 grader. Bag durumbollerne i 14-16 minutter til de er let gyldne.
Rigtig god bagelyst.
Lidt tidskrævende synes jeg, men alligevel det hele værd og så kan de jo fryses, for der bliver en god stor portion ud af denne dej...
Durumboller (20 stk.)
20g gær
4 dl vand
1 tsk. salt
100g lys italiensk surdej
250g groft durummel
100g italiensk hvedemel
Durummel til æltning
Rør gæren udi vandet og tilsæt saltet. Rør surdejen i og tilsæt durummel og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt til den er glat og ensartet.
Brug en røremaskine: Rør vand, gær, salt og surdej sammen. Kom melet i og ælt i ca. 10-12 minutter til dejen er helt glat og slipper skålen.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Drys durummel ud på bordet og tag dejen ud af skålen. Skær den i 20 firkanter og lad dem efterhæve i 1-2 timer. Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt bollerne midt i ovne, hæld 1 dl vand i bradepanden og skru ned til 210 grader. Bag durumbollerne i 14-16 minutter til de er let gyldne.
Rigtig god bagelyst.
Mums de ser godt nok lækre ud! TAK for opskriften, den er hermed røget i gemmeren ;)
SvarSletIhh tusind tak Maria :) og rigtig god fornøjelse med bageriet, når du kommer så langt :D
SvarSlet