mandag den 14. maj 2012

Så lykkedes det ENDELIG!!!

Jeg har bare aldrig kunne det der med at bage rugbrød! Det er altid blevet stenhårdt, ikke rigtig gennembagt og generelt nogle fæle fiaskoer... Men nu kan jeg prale af, at have bagt mit allerførste vellykkede rugbrød og det takket være Claus Meyer! ja og min surdej...


Jeg er virkelig stolt og kan fortælle at rugbrødet er super godt til øllebrød også - det falder i hvert fald i rigtig god jord hos den bette herhjemme!

Vil lige dele opskriften fra Meyers Bageri (men tekst lånt HER) med jer også, så i selv kan få gang i en omgang hjemmebagt rugbrød...

Lyst rugbrød (3 stk.)

1,1 liter vand
30 g gær
1 dl surdej
900 g hvedemel
1,1 kg rugmel
30 g havsalt

Forme på 1½ liter
Olie til pensling af forme
Lidt smeltet smør til pensling af brød efter bagning

Rør gæren ud i lunken vand og rør surdejen i.

Rør salt, hvedemel og rugmel i og ælt dejen grundigt (10 minutter ved håndkraft og lidt kortere på en køkkenmaskine). Lad dejen forhæve 3 timer tildækket.

Form dejen til et brød og læg det i en oliesmurt, 1½ liters form. Lad det hæve, til det når kanten af formen, ca. 2-3 timer.

Bag brødet i 45-50 minutter ved 180 grader (det skal lyde hult, når du banker under bunden af det, når det er færdigt). Pensl med smeltet smør på ovenpå for at give en flot, blank overflade. Lad brødet køle af på en rist.
 
Rigtig god bagelyst!

8 kommentarer:

 1. Det er bare så skønt når det lykkes :)
  Her fungerede jeg og Meyer dog ikke sammen, men har alligevel endelig langt om længe fået lavet et super godt rugbrød, har en ny portion over. Det er altid rart når noget man har forsøgt længe lykkes :)
  Tillykke med dit nye rugbrød :)
  KH Micha

  SvarSlet
 2. Dejligt, at det lykkedes for dig :) Kan se, at du har luret opskriften fra min blog, så det er jo dejligt at se, at du kunne bruge mine tilføjede noter til noget :)
  Jeg er tosset med Claus Meyers bageopskrifter, og har stadig en del, jeg skal have afprøvet, så måske er der flere, du kan bruge. Selvom der er meget hævetid i hans opskrifter, er det totalt ventetiden værd!

  Flot blog i øvrigt. Er glad for, at du tilmeldte dig min, så jeg fandt dig. Glæder mig til at kigge lidt rundt på din i dag :)

  SvarSlet
 3. Altså kan da godt blive lidt misundelig når det er lykkes både for dig og min søs.. Jeg vil også!
  For det ser da ikke mindre end skønt ud sådan et hjemmebagt rugbrød :)

  SvarSlet
 4. Hejsa Micha
  Ja, det er fantastisk når det lykkes! Er bare SÅ glad - jeg har ikke brugt Meyers surdej, men den surdej jeg selv linker til og det har bare givet et fantastisk resultat :)

  SvarSlet
 5. Hejsa Christina
  Jeg har skam Meyers bagebogen selv, men fandt din blog, hvor du havde skrevet den ned, for når dovenskaben længe leve, så gad jeg ikke rigtig skrive den ind fra bogen af ;)
  Men lækker blog og helt sikkert en jeg vil følge :)
  Tak for de søde ord!

  SvarSlet
 6. Søde Bianca - det skal nok lykkes, bare bliv ved med at prøve :D og så smager det SÅ meget bedre end køberugbrød ;)

  SvarSlet
 7. Nej jeg kan se, at du har kopieret teksten, det er derfor, jeg kunne se, du har luret opskriften hos mig, fordi jeg godt nok har skrevet hans opskrift, men jeg har tilføjet mine egne noter :)
  Tak for rosen til min blog, det sætter jeg pris på :)

  SvarSlet
 8. Hej Christina, ja, det var også det jeg skrev, for jeg var lige doven nok til at skrive den over fra bogen selv og når du havde skrevet den så fin på din blog, var den jo nem at låne ;)
  Men fair nok - ret skal være ret og jeg skriver at jeg har lånt opskriften fra dig...

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...